Graciuch 0 Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Nie znalazem takiego tematu a sądze, że dla wielu z nas opcja grania fabulki na split screenie jest bardzo wazna! Moja propozycja jest taka żeby kazdy rzucil kilkoma ulubionymi grami - moze w ten sposob jakos sobie pomozemy bo niestety na obecnej generacji konsol za duzo tego nie ma:/ Link to comment
daras 3 Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Oj mysle, ze ten temat nie bedzie mial powodzenia. Takie czasy nastaly, ze multplayer to internet. Aczkolwiek dziwne jest, ze w dobie wielkich plaskich ekranow multi na podzielonym ekranie jest tak niepopularne. Link to comment
Zwyrodnialec 1707 Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 No, niby do PS3 można "podpiąć" 7 padów, a jaka gra w ogóle coś takiego wykorzystuje? W następnej generacji to pewnie w ogóle nie będzie multiplayera na jednej konsoli. A co do tematu, to przychodzi mi na myśl RE5, chociaż tutaj split jest słaby, przez czarne pasy. Link to comment
KillMiki 2 Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Resistance 2:wub:, Call of Duty Modern Warfare 2 (operacje) Link to comment
el-shabazz 32 Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 (edited) 1.RE5 jak już powiedziano - słabe. 2.Resistance 2 NIE MA coopa na splicie, ma go czesc pierwsza. 3.Borderlands. 4. Army of Two obie częsci. 5. Little Big Planet obie częsci - bez splita, na jednym ekranie. 6. Killzone 3. Edited April 7, 2011 by el-shabazz Link to comment
oTOMo 19 Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 (edited) Polecam przede wszystkim (nie nabyłbym tych gier gdyby nie split) - Army of Two, obie części na równi (nie można się zrażać kaszniastą grafiką jedynki) - Lost Planet 2 - trochę mały ekran na splicie, ale gra się świetnie. Jest w miarę wymagająca, levele są fajnie skonstruowane - pozwalają grać różnymi stylami, używać różnorodnej broni itd. Bardzo japońska w designie, są mechy, gigantyczne bossy, specyficzny klimacik. Jest jeszcze jedne głupio brzmiący tytuł z PSN: "Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars" - ma to triala na godzinę czasu i jest to optymalny czas na tę grę. W skrócie jest to piłka nożna w wykonaniu samochodów, gra bardziej przeznaczona do rywalizacji niż kooperacji, durna, ale fajna. Z klasyki: - Tony Hawk 2 - kupiłem za 10zł na allegro (wersję na PSX) i jest kupa zabawy na splicie, czar wspomnień Od czego się odbiłem na splicie: - Sacred 2 - koszmarnie oddalona kamera, ciężko wypatrzeć co się dzieje na ekrani. Bardzo źle zrobiony interfejs na splicie - tylko jedna osoba na raz może obsługiwać swoją postać, a że system rozwoju postaci jest dość skoplikowany (imo bez przeczytania faq nie ma się co zabierać), to jak jedna osoba zarządza swoim bohaterem to druga ma 5 minut przerwy (do systemu levelingu dochodzi obsługa ekwipunku, trzeba przejrzeć znalezione przedmioty itd.) - Untold Legends: Dark Kingdom - kolejny actionRPG (slasher?), niestety potwornie nudny, nawet w coopie, Za co mam w planie się zabrać w coopie: - Killzone 3 - po demie na splicie byłem oczarowany, nie trzeba reklamować - Dungeon Siege 3 - liczę na znośne aRPG, wygląda odpustowo, ale może się okazać dobry do kanapowca - Call of Duty: World at War - cała kampania jest do zrobienia na splicie, ale chyba nie można sejwować (pewny nie jestem, nie grałem) - Call of Duty: Modern Warfare - tryb Spec Ops - krótkie misje do robienia na punkty, ponoć fajnie się gra Ogólnie to polecam stronę http://www.co-optimus.com/ - jest tam świetna wyszukiwarka tytułów coopowych z możliwości wyboru różnych preferencji i platform. Edited April 7, 2011 by oTOMo 1 Link to comment
Yabollek007 314 Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 LOL, zartujecie chyba. RE5 slabe ?? Przez same pasy mowicie, ze split jest slaby? Ta gra ma jednego z najlepszych splitow, przechodzenie tej gry we dwojke to fun niesamowity, a do tego wszystkiego dochodzi jeszcze tryb mercenaries. Prawde mowiac nie sadze zeby ze splita zrezygnowali. Bylo to kiedys naprawde popularne, niedawno byl krotki przestoj, a teraz znowu to powraca (wystarczy popatrzec na nowe gry - KZ3 ma splita, CoD Black Ops ma multiplayer online na splicie itp itd) nazywac to renesansem to moze byloby wyolbrzymienie, ale z pewnoscia jest lepiej niz pare lat temu. Jesli chodzi o gry na splita, to jak kumple wpadna to cioramy w: Resistance 1 na 4osobowym splicie w multi - MEGA sprawa, jak ktos szuka gry na 4 osoby to brac Resi1, gra kosztuje grosze, multi jest wyborne, do tego jest masa map, customizacja trybow itd BLUR - wyscigi, oprocz tego tryb deathmatch na 4 osoby (trasa: ta jajowata, do tego wystarczy ustawic 1shot 1 kill i sieka jest niesamowita ) Wypas jest tez Dead Nation oraz Super Stardust HD (SSHD to juz totalny must have, bo gra nie dosc ze jest kozacka to jeszcze tania) Dobry jest tez Warhawk - split do 4 osob, mozna sie dolaczac online i tam grac splita, albo grac offline Jesli chodzi o Resi 2 - coop na splicie jest. Przeciez w Resi 2 jest ten oddzielny tryb coop i mozna go grac na splicie (chociaz we dwie osoby nie polecam bo jest naprawde ciezko, ale nie jest to problemem bo mozna razem z drugim graczem dolaczyc do jakiejs bandy online) Od siebie jeszcze polece Motorstorm Pacific Rift - rowniez swietna gra na splita A z klasykow - Crash Team Racing z PSXa, to juz jest naprawde cudo Link to comment
Graciuch 0 Posted April 7, 2011 Author Share Posted April 7, 2011 No RE5 na splicie kopie dupska xD Obecnie smigam w borderlands i coop jest naprawde fajny:P jedyny minus to brak jakiegos watku fabularnego:p no prwada jest taka ze misje wygladaja na zasadzie MMO - idz, zabij, znajdz, przynies:P Generalnie polecam jeszcze kane & lynch 2 dogs days - naprawde fajny klimat:p Link to comment
Zwyrodnialec 1707 Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 LOL, zartujecie chyba. RE5 slabe ?? Przez same pasy mowicie, ze split jest slaby? Ta gra ma jednego z najlepszych splitow, przechodzenie tej gry we dwojke to fun niesamowity, a do tego wszystkiego dochodzi jeszcze tryb mercenaries. Zgadza się, gra się fajnie, ale ja przynajmniej oceniałem samą jakość split screena, a te pasy tylko przeszkadzają. Samego trybu kooperacji nie czepiam się, bo jest dobry. Inna sprawa, że przez niego grając samemu jest się poszkodowanym, a wystarczyło dać Shevie nieśmiertelność, jak to jest np w Uncharted czy Gearsach (tu akurat bot pada po serii, ale jeśli sami wybijemy wszystkich w okolicy to się zregeneruje, można go też reanimować). W RE5 Sheva ginie i game over, a kto próbował professional samemu, ten wie jak to irytuje. Link to comment
Guest donsterydo Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 niestety na obecnej generacji konsol za duzo tego nie ma:/ Jest sporo gier ze splitem tylko akurat nie na tej konsoli co grasz. Nie zwróciłem uwagi czy ktoś wymienił Kane & Lynch 1 i 2. Link to comment
TakeshiX 50 Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 http://www.psxextreme.info/topic/84696-gry-na-dwoch-lub-wiecej-graczy-offline/ może później połączę/przerzucę ... a możne nie 1 Link to comment
Recommended Posts