_One_ 36 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Witam, mam Forda Mondeo, rocznik 96. Jest przerobiony na gaz, już kilka dobrych lat jeżdże nim, wszystko było ok, ale ostatnio gdy stoję w miejscu, czyli jak np go odpalę, albo na światłach się zatrzymuję, obroty silnika są w granicach 2000 - 3000. Pojechałem do gazownika, coś tam kręcił przy obrotach silnika i nic nie zdziałał, ktoś miał moze podobny przypadek i wie co może być nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza
olo_marcin 1 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Miałem podobną przypadłość w swoim aucie hondzie civic 95 . Mianowicie na biegu jałowym strasznie wysokie obroty wpadało mi auto tuż po założeniu instalacji gazowej okazało się że źle była ustawiona dawka gazu ( za wysoka ) i żle przy monatazu ustawiono mi obroty w warsztacie w którym montowałem instalacje - dobra rada jedz do dobrego gazownika powinien ci to ustawić od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza
.:marioo:. 104 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Pierwsza rzecz to sprawdzić silniczek krokowy, wyczyścić lub wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Exus1pl 7 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Pojedź do jakiegoś warsztatu i sprawdź linkę gazu. Kumplowi jeżdżącemu Fordem Mondeo zebrał się na niej jakiś syf i cały czas auto trzymało mu 3-5 tyś obrotów. Jak mu wyczyścili w warsztacie to wszystko wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza
dApo 313 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Nie pytaj się o takie rzeczy na forum bo kocham słuchać forumowych złotych rączek co wszystko wiedzą... 2 dobre rady tu są od olo_marcin oraz 2razyjot zmień warsztat... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sven 1 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 i zapraszamy do działu "Zimny łokieć", tam prędzej Ci odpowiedzą oraz polecam fora danej marki, tam już na pewno uzyszkasz odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza
pheonix999 0 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 A nie masz tej słodkiej śrubeczki od regulacji obrotów? Poszukaj dobrze i wszystko okaże się prostsze niż kiedykolwiek myślałes Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi