Opublikowano 20 kwietnia 201213 l Oglądał to ktoś? Polecam, bardzo mi się ten materiał podobał. Oczywiście ludzie, którzy nie znali wcześniej roja, mogą trochę to inaczej odebrać niż ja. Chętnie bym podyskutował o tym temacie, mam ochotę odpisywać tam w komentarzach na yt, ale bez sensu takie pisanie jak jest limit 500 znaków i w ogóle wszystko takie nieprzejrzyste. Ogólnie chodzi o coś takiego, ze let's play to po części już właśnie ludzi typu rojo zawód i wypadałoby się powiedzmy nowo zaczętą serię od razu nagrywać. Jednak przez to traci się to coś z gier. Tę prywatność, ze możemy robić co chcemy, pójść w jakiś kącik tylko po to, żeby się dowiedzieć, ze tam oczywiście nic nie było i tego typu rzeczy. Widać, że rojo trochę smutny jest, bo niby robi to co kocha, ale możliwe, że traci na tym to coś co wielbił w grach. Tak samo jak kiedyś marzyłem żeby zostać beta-testerem (marzenia z dzieciństwa ) tak teraz wiem, ze jednak nie byłoby to takie przyjemne jak się wydawało. Ogólnie jak dla mnie to ciekawy temat, bardzo cenię sobie immersyjność i lubię się wczuwać w wszelakie formy sztuki (czy to film czy muzyka).
Opublikowano 26 kwietnia 201212 l okee, wytrzymalem do połowy bo kolo tak wymyśla, ze glowa mala i robi problem tam gdzie go nie ma. Tez nagrywam materialy z gier i nie mam zadnego problemu... po prostu gram dla przyjemnosci nigdy dla innych, ba nigdy nie przyszło mi do glowy gra dla kogoś. jak mam jakas gierkę z której fajnie by bylo cos nagrac do recki/zapki/etc. to po prostu w nią gram przy właczonym nagrywaniu... nagra sie około 5-10gb materiału, wywali sie z tego kilka gb i jedyny mój wklad to przesłanie tego do dalszej obróbki.
Opublikowano 26 kwietnia 201212 l Autor Też uważam, że przesadza, za bardzo się wczuwa w gry, no ale niektórzy tak mają. A np. takie gry bardziej refleksyjne np. Journey, ICO, FLower, też byś spokojnie nagrywał? Tylko niestety mało takich gier powstaje :<
Opublikowano 26 kwietnia 201212 l journey nagrywałem bez żadnych problemów (niestety materiał nie zostal wykorzystany, bo nie było takiej potrzeby). włączyłem grę, włączyłem nagrywanie i tyle - zero stresu czy tam innych problemów. zawsze jest tak, że jak nagrywasz cokolwiek do recki/zapki/etc, to masz tam około 1-2h nagrań, a potem wybiera się z tego te marne 5-10min najlepszych momentów i tyle. oczywiscie inaczej jest kiedy grasz specjalnie pod publike i chcesz uchwycić jakiegos buga czy koniecznie pokazac majtki bohaterki, zeby fimik miał lepsza oglądalniośc na YT..... ALE to też jest część zabawy. dla mnie pisanie o grach i tworzenie czegoś fajnego czym jest sajt z sygnatury to po prostu rozwinięcie swojego hobby - gdybym tego nie lubił, to bym tego nie robił i pewnie zbierałbym znaczki albo monety