rajnerGT 159 Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 Witam. Jak w temacie, PS3 zawiesza się po podpięciu kabla od neta, bez względu czy podpinam na włączonej konsoli czy przed włączeniem. Ktoś wie dlaczego tak jest? Wczesniej nie miałem tego problemu. Quote Link to comment
Fenikz 89 Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 przecież to wina kwestii sprzętowej, a nie PSN dziwna sprawa, sprawdzałeś innym kabelkiem? Quote Link to comment
rajnerGT 159 Posted May 16, 2012 Author Share Posted May 16, 2012 przecież to wina kwestii sprzętowej, a nie PSN dziwna sprawa, sprawdzałeś innym kabelkiem? Sprawdzałem na różne sposoby, podpinając kabelek bezpośrednio, przez router, różnymi kablami. Zawsze zawiesza Quote Link to comment
Guest Kyo Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 (edited) Masz w niej najnowszy soft? Jeśli nie to ściągnij najnowszy soft ze strony playstation.pl na Pendrive'a i go wgraj. Jeśli masz najnowszy to wejdź do Recovery Menu i wybierz Restore File System (nic tutaj nie zostaje usunięte z konsoli więc nie masz się o co martwić). Jeśli to nie pomoże to zrób Restore PS3 System (tylko pamiętaj że ta opcja skasuje Ci z konsoli WSZYSTKO). Oczywiście zalecał bym Ci zrobienie Backupa przed robieniem czegokolwiek. Edited May 16, 2012 by Kyo Quote Link to comment
rajnerGT 159 Posted May 16, 2012 Author Share Posted May 16, 2012 (edited) Konsola nie widziała neta od stycznia więc soft nie jest najnowszy. Spróbuję później ściagnąć najnowszy i wgrać i zobaczymy co z tego będzię. EDIT: Wgrałem najnowszy soft, przywracałem też ustawienia domyślne i nic, dalej zawiesza.. Edited May 17, 2012 by rajnerGT Quote Link to comment
R4Zi3L 1 Posted May 18, 2012 Share Posted May 18, 2012 Ja mam podobny problem, w sensie jest to wina lipnego neta. Otóż u mnie net gubi pakiety, co objawia się tym że czasami muszę parę razy odświeżać (wysyłać zapytanie) strony żeby "zaskoczyły". Inaczej szyka w nieskończoność. PS3 co rusz coś szuka w necie co objawia się u mnie często zwiechami, ale znikają po czasie jak konsola da se siana i wywali błąd. Quote Link to comment
rajnerGT 159 Posted May 19, 2012 Author Share Posted May 19, 2012 A miałeś tak, że koonsola zawieszała się już przy włączaniu systemu? I były to takie twarde zwiechy, że wtedy tylko odłączyć od prądu żeby wyłączyć konsolę bo przycisk nie działa? Quote Link to comment
R4Zi3L 1 Posted May 19, 2012 Share Posted May 19, 2012 Na początku tak, bo wtedy mi szuka "Co nowego" i przyciski nie działąja. Ale po minucie się odwiesza. Quote Link to comment
rajnerGT 159 Posted May 24, 2012 Author Share Posted May 24, 2012 (edited) Problem już rozwiązałem za pomocą lepszego routera bo mój stary się nie nadaje po zmianie neta na inny typ. Edited May 24, 2012 by rajnerGT Quote Link to comment
Recommended Posts