dApo 313 Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 (edited) Jako że dawno myślałem o nagrywaniu/streamowaniu gier z konsoli zakupiłem Hauppauge HD PVR chciałbym się z wami podzielić pierwszymi wrażeniami z tej maszynki. Chciałem kupić urządzenie które może nagrywać obraz oraz bezpośrednio go nadawać na żywo za pośrednictwem twitch.tv dlatego wybór padł na w/w nagrywarkę. Jest dużo kart/nagrywarek które mogą się okazać lepsze ale w tym momencie wchodzimy w duże koszta np. BlackMagic Insenity Pro. Teraz o produkcie. Podpinamy go za pomocą kabli component, jest to bardzo proste. Niestety w zestawie nie ma kabli którymi możemy podpiąć konsole do nagrywarki, za to kabel który dostajemy do podłączenia nagrywarki do TV jest bardzo dobrej jakości. W pudełku jest jeszcze kabel zasilający, kabel usb, którym podłączamy urządzenie do komputera i oprogramowanie Arcsoft Total Media Extreme. Urządzenie nagrywa do 1080i kodek H264 Do poprawnego działania potrzebny komputer ze średniej pułki jak nie niskiej. System req: Procesor 3.0 GHz jedno rdzeniowy lub 2.0 GHz wielordzeniowy Windows 7 / Vista / XP Service Pack 3 512 MB RAM (1GB rekomendowany) Kartę graficzną z min 256 MB ramu Jak widać nie są to duże wymagania. Tak wygląda ekran nagrywania cm by dApo555, on Flickr Program w obsłudze jest banalny. Posiadamy 3 formaty zapisu M2TS, TS i MP4. Klikamy przycisk Capture i nagrywamy. Możemy ustawić długość nagrywania co do sec. Teraz mały gameplay http://www.youtube.com/watch?v=iJfoFgrRSeQ Gameplay prezentuje się świetnie. Obraz jest jak żyleta o dziwo lepszy niż na TV (być może to wina mojego kabla component który jest za 30zł ) Edited June 29, 2012 by dApo Quote
waldusthecyc 4767 Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 (być może to wina mojego kabla component który jest za 30zł ) odpowiadając od ręki na pytanie - tak, jest różnica w kablach component za 30zł a za 130zł, więc warto inwestować, albo zrobić samemu Quote
ornit 3000 Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Teraz o produkcie. Podpinamy go za pomocą kabli component, jest to bardzo proste. Niestety w zestawie nie ma kabli którymi możemy podpiąć konsole do nagrywarki, za to kabel który dostajemy do podłączenia nagrywarki do TV jest bardzo dobrej jakości. W pudełku jest jeszcze kabel zasilający, kabel usb, którym podłączamy urządzenie do komputera i oprogramowanie Arcsoft Total Media Extreme. Urządzenie nagrywa do 1080i kodek H264 To się tyczy tylko Ps3 bo X0 takie kable posiada. U mnie w menu można jeszcze wybrać z czego się nagrywa, czy jest to X0 czy Ps3. Quote
dApo 313 Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 (edited) Teraz o produkcie. Podpinamy go za pomocą kabli component, jest to bardzo proste. Niestety w zestawie nie ma kabli którymi możemy podpiąć konsole do nagrywarki, za to kabel który dostajemy do podłączenia nagrywarki do TV jest bardzo dobrej jakości. W pudełku jest jeszcze kabel zasilający, kabel usb, którym podłączamy urządzenie do komputera i oprogramowanie Arcsoft Total Media Extreme. Urządzenie nagrywa do 1080i kodek H264 U mnie w menu można jeszcze wybrać z czego się nagrywa, czy jest to X0 czy Ps3. tak... to jest to samo tylko nazwali to w menu inaczej... dla ps3 nagrywa w m2ts a dla xboxa w mp4 (być może to wina mojego kabla component który jest za 30zł ) odpowiadając od ręki na pytanie - tak, jest różnica w kablach component za 30zł a za 130zł, więc warto inwestować, albo zrobić samemu to muszę zainwestować w jakieś lepsze ale te kupowałem na szybko a innych nie było Edited June 29, 2012 by dApo Quote
aux 3812 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Szybki test nowej wersji tej nagrywarki (Hauppauge HD PVR 2). Ciekawe czy będzie Avermedia 2. Quote
waldusthecyc 4767 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 wygląda super. ciekawe jak takie sprzęty będą działać z nowymi konsolami tak za rok. Quote
Recommended Posts