Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hauppauge HD PVR

Featured Replies

Opublikowano

Jako że dawno myślałem o nagrywaniu/streamowaniu gier z konsoli zakupiłem Hauppauge HD PVR chciałbym się z wami podzielić pierwszymi wrażeniami z tej maszynki.

Chciałem kupić urządzenie które może nagrywać obraz oraz bezpośrednio go nadawać na żywo za pośrednictwem twitch.tv dlatego wybór padł na w/w nagrywarkę. Jest dużo kart/nagrywarek które mogą się okazać lepsze ale w tym momencie wchodzimy w duże koszta np. BlackMagic Insenity Pro.

Teraz o produkcie. Podpinamy go za pomocą kabli component, jest to bardzo proste. Niestety w zestawie nie ma kabli którymi możemy podpiąć konsole do nagrywarki, za to kabel który dostajemy do podłączenia nagrywarki do TV jest bardzo dobrej jakości. W pudełku jest jeszcze kabel zasilający, kabel usb, którym podłączamy urządzenie do komputera i oprogramowanie Arcsoft Total Media Extreme. Urządzenie nagrywa do 1080i kodek H264

Do poprawnego działania potrzebny komputer ze średniej pułki jak nie niskiej.

System req:

Procesor 3.0 GHz jedno rdzeniowy lub 2.0 GHz wielordzeniowy

Windows 7 / Vista / XP Service Pack 3

512 MB RAM (1GB rekomendowany)

Kartę graficzną z min 256 MB ramu

Jak widać nie są to duże wymagania.

Tak wygląda ekran nagrywania

7466306046_8310920c23.jpg

cm by dApo555, on Flickr

Program w obsłudze jest banalny. Posiadamy 3 formaty zapisu M2TS, TS i MP4. Klikamy przycisk Capture i nagrywamy. Możemy ustawić długość nagrywania co do sec.

Teraz mały gameplay

http://www.youtube.com/watch?v=iJfoFgrRSeQ

Gameplay prezentuje się świetnie. Obraz jest jak żyleta o dziwo lepszy niż na TV (być może to wina mojego kabla component który jest za 30zł :P)

Edytowane przez dApo

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 5,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

(być może to wina mojego kabla component który jest za 30zł :P)

odpowiadając od ręki na pytanie - tak, jest różnica w kablach component za 30zł a za 130zł, więc warto inwestować, albo zrobić samemu

Opublikowano

Teraz o produkcie. Podpinamy go za pomocą kabli component, jest to bardzo proste. Niestety w zestawie nie ma kabli którymi możemy podpiąć konsole do nagrywarki, za to kabel który dostajemy do podłączenia nagrywarki do TV jest bardzo dobrej jakości. W pudełku jest jeszcze kabel zasilający, kabel usb, którym podłączamy urządzenie do komputera i oprogramowanie Arcsoft Total Media Extreme. Urządzenie nagrywa do 1080i kodek H264

To się tyczy tylko Ps3 bo X0 takie kable posiada. U mnie w menu można jeszcze wybrać z czego się nagrywa, czy jest to X0 czy Ps3.

Opublikowano
  • Autor

U mnie w menu można jeszcze wybrać z czego się nagrywa, czy jest to X0 czy Ps3.

tak... to jest to samo tylko nazwali to w menu inaczej... dla ps3 nagrywa w m2ts a dla xboxa w mp4

(być może to wina mojego kabla component który jest za 30zł :P)

odpowiadając od ręki na pytanie - tak, jest różnica w kablach component za 30zł a za 130zł, więc warto inwestować, albo zrobić samemu

to muszę zainwestować w jakieś lepsze ale te kupowałem na szybko a innych nie było :P

Edytowane przez dApo

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Szybki test nowej wersji tej nagrywarki (Hauppauge HD PVR 2). Ciekawe czy będzie Avermedia 2.

Opublikowano

wygląda super. ciekawe jak takie sprzęty będą działać z nowymi konsolami tak za rok.