Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PDFy i inne Wordy

Featured Replies

Opublikowano

Cześć,

mam taki problem, chcę zapisać plik doc./ docx. jako PDF w jak najlepszej jakości. Oczywiście wiem jak to się robi w offisie, ale ta jakość mi nie wystarcza. Plik jest pisany w wordzie i zawiera liczne zdjęcia w wysokiej jakości. A jak zapisuje w ten sposób "zapisz jako plik PDF" to nie tylko zdjęcia są rozmyte, a nawet niektóre czcionki gdzie są ustawione cienie oraz podkreślenia szaleją. Jest na to sposób?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Open Office, Libra Office, otwierasz doc, dajesz: eksportuj jako pdf, w grafice zaznaczasz kompresja bezstratna i Voila.

Opublikowano

cześć

pdf creator ( wirtualna drukarka do pdf i innych .xyz), mozna ustawic jakosc kazdego rozszerzenia  w jakim chcesz zapisac.

Instalujesz i uzytkujesz jak zwykla drukarke

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem ten program i inne podobne. Nie do końca o to mi chodziło. To nie musi być drukowane, chodzi o to, aby PDF był DOKŁADNIE w niezmienionej postaci w stosunku do doca. Obawiam się, że to po prostu niemożliwe, bo to nie jest wina utraty jakości w stosunku doc pdf, a kodowania. 

PDF po prostu mają problem z nierozpoznawaniem niektórych rzeczy, np. linii cieńszej niż 0.5 mm jak np. w docu jest to 0.25 mm. I tym podobne. Miałem nadzieję, że da się to jakoś ominąć, ale to jest chyba po prostu taki urok tego formatu.

Opublikowano

Mozliwe, ja z doca drukuje tylko teksty raczej, za to z programów cadowskich pdf creator dobrze oddaje grubosci wszelkich linii. Wiecej nie pomoge.

A jak widzisz te braki i roznice w pdfie?

Bo ja na monitorze czasami też zależnie do zooma widzę rożne grubosci i kwiatki, sprawdzałeś po wydruku?

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano
  • Autor

Dzięki i tak.

Takiej konwersji jednak nie da się zrobić z zadowalającym skutkiem. Lipa;/ Będę musiał pogrzebać w indesigne, a nie specjalnie znam ten program i zacząć od nowa. 

Można zamknąć, w sumie problem rozwiązany

Opublikowano

Open Office, Libra Office, otwierasz doc, dajesz: eksportuj jako pdf, w grafice zaznaczasz kompresja bezstratna i Voila.