Skocz do zawartości

Wii Mini - pytania przed zakupem

Featured Replies

Opublikowano

Witam, w najbliższej przyszłości planuję kupić Wii Mini, mam jednak trzy zasadnicze pytania.

1) Mam kineskopowy telewizor (ten gruby) Daewoo, nie wiem dokładnie ile cali, ale na oko 13-14 i nie wiem, czy na takim super sprzęcie zadziała ta konsola.

2) Kolejny problem to - tóż przy telewizji mam łóżko i wiem, że Wii wykorzystuje głównie ruch, niestety przez ustawienie łóżka przy TV nie ma miejsca na tańce i inne wygibasy, czy można grać na Wii bez ruchu?

3) Mam zamiar kupić Wii Mini + Mario Kart Select - i tu moje pytanie, czy można trzymać tę kierownicę od Gokartów w dowolny sposób ,czy trzeba ją postawić gdzieś?

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 17,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

1. Każdy telewizor kineskopowy będzie dobry, ale na takim małym czymś nawet szkoda byłoby mi grać. Zero detali, zero przyjemności z gier :(

2. Wii opiera się na ruchu, z tym, że nie musisz skakać przed TV. Ale przygotuj się na machanie nadgarstkami i na ruchy rękoma - to jest konieczność. Nie musisz zaraz skakać po łóżku, wystarczy wytrenować nadgarstki.

3. Możesz trzymać tę kierownicę przed sobą i wystarczy. Nie stawiasz jej, bo nawet nie ma jak tego zrobić. Trzymasz w łapach, jak Wiilota ;)

Wii ma kilka dobrych gier (jak Metroid Prime 3, SMG 1 & 2, Zelda Twilight Princess, SPM, NSMB) - generalnie fajny zakup i będzie w co grać, ale ten telewizor... no cóż, Twoja sprawa. W każdym razie konsola będzie działać ;)

Opublikowano

ja bym się na Twoim miejscu zastanowił czy warto brać Wii mini. w porównaniu do klasycznego Wii nie ma funkcji sieciowych, nie ma możliwości podpięcia Componenta i przede wszystkim nie ma wstecznej kompatybilności z Gamecube'em

bierz zwykłe Wii, szkoda pieniędzy na tą "miniaturkę"

Opublikowano
  • Autor

Ale podstawki Wii już nie sprzedają, a ja mam taką dziwną fobię, że wszystko, co używane to słabsze itp.

Opublikowano

To raczej pora sie przekonac do uzywanego, bo naprawde kupno Wii Mini jest bardzo glupim pomyslem... Pierwsza wersja Wii z wyjsciem component + obsluga gier na GaCka to jedyne sluszne wyjscie

Opublikowano

Internet to już chyba Wii nie potrzebny. Bo sewery sa off.

Jak nie zależy Ci na emu Gacka bierz mini.

Opublikowano
  • Autor

Właściwie to prócz True Crime i Neighbours from Hell to chyba chciałbym zagrać tylko w gry z Wii.

Opublikowano

To "chyba" musisz byc pewny

Sam kiedys myslalem nad Wii Mini. Ale potem popatrzalem onlie.ze uzywana z GC wejsciemi mozna kupic taniej

a w takiego Wind Wakera albo Twin Snakes warto zagrac