Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano
EA: People didn't receive Dungeon Keeper well because it "innovated too much" 

"Dungeon Keeper suffered from a few things," [EA Mobile boss Frank Gibeau] said. "I don't think we did a particularly good job marketing it or talking to fans about their expectations for what Dungeon Keeper was going to be or ultimately should be.

"Brands ultimately have a certain amount of permission that you can make changes to, and I think we might have innovated too much, or tried some different things that people just weren't ready for. Or, frankly, were not in tune with what the brand would have allowed us to do."

because it "innovated too much"

because it "innovated too much"

Jeśli ktoś nie pamięta sprawy z tą grą, polecam te linki:

Pie.rdol się EA. Pie.rdol się w stronę gwiezdnego nieba.
  • Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Innovated too much ...... XDDDDD

Chyba innovated too much w kwestii pay to even play this so called free to play <czuje ze rymuje>.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Kubson najpierw miał ps4, Maciomaniak, Hav3n, Mazzeo, terror, orzeszek, wampis, który chciał ps4 ale jednak wziął bonera. No gruba ekipa, szlachta nextgenowa a nie to coś co nawet mp3 nie obsługuje.

Blubi, wpadam i rzucam. A co się będę spinał! Ale nie płacz już :(

ależ proszę cię bardzo, daj mi jeszcze :))))
Człowieku, przecież 90% tych ludzi to boty z krwi i kości. Oni zrobili to specjalnie zeby tylko potem móc nasmiewac jakie to ps4 jest hóyowe. Taka zmiana to nie zmiana. Jedyną osobą tak na dobrą sprawę, która zmieniał obóz to Maciomaniak.
Widzę, że mnie nieźle znasz skoro tak szybko osądzasz mnie o kupno ps4 tylko po to, żeby móc napisać jakie jest (pipi)owe :)

Fakty są, jednak takie, że zanim stałem się obiektywny to byłem klapkiem. Grałem na ps1 potem ps2, na początku 2008 roku kupiłem sobie ps3 i do 2010 roku, czyli do momentu nabycia x360 byłem święcie przekonany, że playstation to najlepsza konsola i koniec kropka. Oczywiście byłem w wielkim błędzie, bo konsola microsoftu okazała się lepsza (i nie mów, że konsola sama w sobie pod względem pada, xbox live, multiplatform oraz systemu była gorsza, bo cię wyśmieję).

Obecnie przed wymianą ps4 na xone bardzo sporo się nad tym zastanawiałem, dużo o tym czytałem i dużo na ten temat dyskutowałem. Ostatecznie takie elementy, jak lepszy pad, system, online, exy na ten rok i zmienienie starej ekipy na spencera i jego ludzi zadecydowały, że sprzedałem ps4 i kupiłem xone. Jak do tej pory z wymiany jestem bardzo zadowolony, konsola zrobiła na mnie o wiele lepsze wrażenie niż zakładałem i na pewno nie żałuję mojej decyzji. Nie wiem na czym to polega, ale hasło marketingowe "It's more fun on xone" się po prostu sprawdza.

Pozdrawiam klapków, którzy spędzają mnóstwo czasu broniąc Playstation, a nigdy nie spróbują nawet na miesiąc wziąć Xboxa i zobaczyć, jak on działa i jaki jest :)

Tak swoją drogą to, jak teraz czytam posty waldka to idealnie one pasują, ale do ... xone. Jedyne co w tej konsoli można by było poprawić to jakość multiplatform, ale wszystko wskazuje na to, że tak się stanie (chociaż i tak 900p w zupełności wystarcza i to 1080p byłoby bardziej po to, żeby ludzie, którzy naoglądali się reklam od Sony nie płakali). Reszta jest już świetna.

PS. Jak już na PS4 zbierze się wystarczająco długa lista exów, które chcę ograć to z powrotem kupię tę konsolę. Stanie się tak pewnie na przełomie 2016/2017.

Edytowane przez terror

Opublikowano

Wrzucam, moze nie kazdy czytal:

Mam też plan na duży projekt na premierę Xboxa One w Polsce, właśnie zbieram ludzi chętnych wspomóc mnie w tym wszystkim, więc jak coś ruszy, to forum jako pierwsze o tym usłyszy.

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Nie no, teraz to naprawde jest smieszne, przeciez on tak hejtowal xboxa jeszcze przed chwila xd

Opublikowano

Exact to gratki za kupno martwej konsoli.

W taim razie WiiU to już zombie. Wystarczy spojrzeć na ilość sprzedanych konsol:

WiiU 6,5 mln

Ps Vita 8,5 mln

Opublikowano

Biały model konsoli PlayStation 4 ogłoszono w ubiegłym miesiącu na targach E3, jako część zestawu, zawierającego także strzelankę Destiny. Możliwe, że sprzęt z nową obudową trafi do sprzedaży w Europie także bez gry w komplecie.

http://www.eurogamer.pl/articles/2014-07-10-biale-ps4-trafi-do-europy-jeszcze-w-tym-roku

Szach mat.

Tylko co z tego jak dopiero w 2015 bedzie w co zagrac.

Opublikowano

Kubson najpierw miał ps4, Maciomaniak, Hav3n, Mazzeo, terror, orzeszek, wampis, który chciał ps4 ale jednak wziął bonera. No gruba ekipa, szlachta nextgenowa a nie to coś co nawet mp3 nie obsługuje.

Blubi, wpadam i rzucam. A co się będę spinał! Ale nie płacz już :(

ależ proszę cię bardzo, daj mi jeszcze :))))
Człowieku, przecież 90% tych ludzi to boty z krwi i kości. Oni zrobili to specjalnie zeby tylko potem móc nasmiewac jakie to ps4 jest hóyowe. Taka zmiana to nie zmiana. Jedyną osobą tak na dobrą sprawę, która zmieniał obóz to Maciomaniak.
Widzę, że mnie nieźle znasz skoro tak szybko osądzasz mnie o kupno ps4 tylko po to, żeby móc napisać jakie jest (pipi)owe :)

Fakty są, jednak takie, że zanim stałem się obiektywny to byłem klapkiem. Grałem na ps1 potem ps2, na początku 2008 roku kupiłem sobie ps3 i do 2010 roku, czyli do momentu nabycia x360 byłem święcie przekonany, że playstation to najlepsza konsola i koniec kropka. Oczywiście byłem w wielkim błędzie, bo konsola microsoftu okazała się lepsza (i nie mów, że konsola sama w sobie pod względem pada, xbox live, multiplatform oraz systemu była gorsza, bo cię wyśmieję).

Obecnie przed wymianą ps4 na xone bardzo sporo się nad tym zastanawiałem, dużo o tym czytałem i dużo na ten temat dyskutowałem. Ostatecznie takie elementy, jak lepszy pad, system, online, exy na ten rok i zmienienie starej ekipy na spencera i jego ludzi zadecydowały, że sprzedałem ps4 i kupiłem xone. Jak do tej pory z wymiany jestem bardzo zadowolony, konsola zrobiła na mnie o wiele lepsze wrażenie niż zakładałem i na pewno nie żałuję mojej decyzji. Nie wiem na czym to polega, ale hasło marketingowe "It's more fun on xone" się po prostu sprawdza.

Pozdrawiam klapków, którzy spędzają mnóstwo czasu broniąc Playstation, a nigdy nie spróbują nawet na miesiąc wziąć Xboxa i zobaczyć, jak on działa i jaki jest :)

Tak swoją drogą to, jak teraz czytam posty waldka to idealnie one pasują, ale do ... xone. Jedyne co w tej konsoli można by było poprawić to jakość multiplatform, ale wszystko wskazuje na to, że tak się stanie (chociaż i tak 900p w zupełności wystarcza i to 1080p byłoby bardziej po to, żeby ludzie, którzy naoglądali się reklam od Sony nie płakali). Reszta jest już świetna.

PS. Jak już na PS4 zbierze się wystarczająco długa lista exów, które chcę ograć to z powrotem kupię tę konsolę. Stanie się tak pewnie na przełomie 2016/2017.

Skąd ta pewność, ze akurat chodziło mi o ciebie? Napisałem 90% i akurat nie miałem ciebie na myśli, bo nawet twojej przygody z next genami nie znam.

Co do systemu, pada, live'a itd to masz rację pod tym względem x360 góruje nad ps3, ale mimo wszystko przegrywa w najważniejszej batalii. W grach, a przecież oto chodzi w konsolach o gry i tutaj Sony po fatalnym początku dało pokaz genialnych exów, kiedy MS wypuszczał 3 serie na krzyż i bawił się w Kinecta.

Co do ps4 vs XO i lepszego systemu na tej drugiej się nie zgodzę. Dobra mamy więcej aplikacji i wszystkiego, ale nie zmienia to faktu, ze to na PS4 instaluje gry i ściągam patche w tle kiedy na XO muszę ściagać 10 gigowe aktualizacje i instalować gry po kilkanaście minut. Na PS4 wkładam płytę z grą i po 10 sekundach już w nią gram kiedy ta instaluje się podczas rozgrywki. Co do exów na ten rok to nie mam zamiaru dyskutowac, bo mimo wszystko to kwestia indywidualna. Dla mnie dwie warte uwagi gry to I:SS i SO. Ewentualnie mógł bym dorzucić jeszcze LBP3. Więc ogólnie kiepsko.

A, i XO mam jak by co.

Opublikowano

Fajne gry to zaczely wychodzic na PS3 pod koniec generacji, na poczatku byla bieda pod postacia Africa, Warhawka, Lair czy GIANT ENEMY CRAB. Oczywiscie #sonyslave zachowuje sie jak Ruskie (Licza sobie Druga Wojne Swiatowa od ataku III Rzeszy na Rosje)  i licza sobie tylko kilka ostatnich lat zycia PS3 gry szefem 360 zostal Mattrick i zaczal pakowac cala kase w Kinecta. Ale oczywiscie nikt juz nie pamieta poczatku jak taki Mass Effect wychodzil na 360 i PC a klapy dostaly KOMIKS przy okazji premiery ME2 zeby sobie nadgonic fabule xD. 

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

jasne, że każdy o tym pamięta, dlatego, też przez wiekszość 7mej generacji bawiłem się na X360. Sony zaspało początek, ale nie oznacza to, ze nic fajnego na PS3 się nie pokazało. Było kilka wartych uwagi produkcji, które ukazały się w pierwszych dwóch latach po wydaniu konsoli jak chociażby MotorStorm, Uncharted, Ratchet & Clank, LBP, MGS4, Resistance czy dla niektorych heavenly sword (dla mnie to niezłe (pipi))

O Mass Effect na X360 to lepiej nie wspominać, Kupiłem grę a ta działała tak fatalnie, co chwilę zwalniając do 15 klatek, że się grac nie dało. przez chwilę myslałem, ze kupno x360 to była najgorsza rzecz w życiu. Nowa konsola a tu już problemy z grami. Całe szczęście tylko ME to takie kupsko.

Opublikowano

mass effect na zawsze pozostanie w moim serduszku bo kupiłem go jak rasowy janusz razem z konsolą w saturnie za złodziejską cenę, ale obiektywnie średniak. śmieszną sytuacją z tego co pamiętam na początku życia x360 była czasowa dominacja w kwestii jrpg.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

sony potrzebowalo parę lat żeby się ocknąć, ms wystarczyło parę miesięcy

Opublikowano

mass effect na zawsze pozostanie w moim serduszku bo kupiłem go jak rasowy cebulak razem z konsolą w saturnie za złodziejską cenę, ale obiektywnie średniak. śmieszną sytuacją z tego co pamiętam na początku życia x360 była czasowa dominacja w kwestii jrpg.

kupiłem podobnie i jeszcze zanim dotarła do mnie konsola zamówiłem też GTA IV. Oby dwoma grami byłem zachwycony, ale jak teraz o nich pomysle to mass effect to dobra gra i nic ponadto, zresztą jak cała seria. GTA IV to natomiast chyba najgorsza część po III, co nie oznacza, że jest słaba, ale do VC, SA czy V nie ma startu.

Opublikowano

sony potrzebowalo parę lat żeby się ocknąć, ms wystarczyło parę miesięcy

Dobre i proste podsumowanie sytuacji.

Opublikowano

takie wypominanie tego co bylo kiedys, zawsze przypomina mi jaranie sie polskich komentatorow jak to polacy byli kiedys dobrzy w pilke i prawie zostali mistrzami swiata w 74, a tomaszewski zatrzymal anglie

Opublikowano

Przypominam posta:

Śmieszne jest, że jak jest jakikolwiek news o negatywnym wydźwięku na temat Xboksa, to polskie portale mają o tym newsy w przeciągu minut-godziny, nawet jak napisze o tym jakiś random na tweeterze, ale jak są jakieś pozytywne newsy, to zamieszczają o tym informacje po paru godzinach albo nawet dniach albo w ogóle nie zamieszczają jak średnio o połowie wyprzedaży na Xbox Live.

Plota z twittera jakiegoś nołnejma o tym, że każdy Xone nie będzie devkitem pojawiła się chyba w przeciągu godziny na polskich portalach.

Niemal dwa dni od momentu kiedy Gram.pl ujawniło prawdopodobną cenę Xone w Polsce - Eurogamer, ppe, poly dalej nie zamieściły o tym wzmianki :P

Opublikowano

macierewicz juz zwoluje komisje

Opublikowano

na interii ( [*] ) było na głównej "Kolejna porażka xboxa" - wchodzę, czytam a tam, "po wpadce z wprowadzeniem płatnych dem, teraz ms wycofal ze strony glownej cene konsoli w Polsce"

jprdl

Edytowane przez kermit

Opublikowano

na interii ( [*] ) było na głównej "Kolejna porażka xboxa" - wchodzę, czytam a tam, "po wpadce z wprowadzeniem płatnych dem, teraz ms wycofal ze strony glownej cene konsoli w Polsce"

jprdl

Mendrek dostał etat? :P

Ciekawe kto czyta newsy na interii... poza kermitem ;)

Opublikowano

na andku masz widget pogoda + wiadomosci, w "technologiach" wyskoczylo (zbiorka z roznych sajtów)

dobra i tak nie uwierzycie, EHHHH

Opublikowano

> czytanie newsow interii

Szkoda jednak ze wiekszosc januszy kierujac sie kupnem konsoli bedzie sie pewnie kierowac WP, Onetem czy Interia.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

janusze. sony posypało kasą bo premiera xbona na horyzoncie. dezinformacja to siła.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

jprdl

Mendrek dostał etat? :P

Ciekawe kto czyta newsy na interii... poza kermitem ;)

Pewnie nie jeden Janusz wchodzi na taka Interie i czyta newsy o polityce i sporcie. Natknie sie na taka wiadomosc o Xboxie i juz pomysli ''no to synkowi na Komunie kupie PS4 bo Xbox ch*j''. Armia Sony rosnie w sile  :sweat:

Edytowane przez hav3n

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.