Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Bardzo madry post Ficus, zawsze Ciebie szanowalem. Vite tez.

Edytowane przez hav3n

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

To ktoś to musiał botkom napisać by to ogarnely? XD

Opublikowano

Boty są zbyt silnie zapatrzone w mocne marki, żeby to zauważyć :/ 

Opublikowano

Chyba Ty.

Opublikowano

bo taka prawda, microsoft sam sobie winny, tzn ludzie co jeszcze nie tak dawno pociagali za sznurki - mieli wszystko w garsci i zamiast isc za ciosem zachlystneli sie kinnectem i usmiercili za szybko x360 i powazne exy na nim, potem durnota z xone, o ktorej pisalem i teraz dopiero spancer zaczyna wszystko ogarniac w temacie exow, choc w niektorych przypadkach z go.wna bicza nie ulepi (np brak teamu wewnetrznego na tyle mocnego by dac konkurencje dl uncharted poskutkowal time exem dla tomb raidera) i nagle nawet x360 dostanie exy cross-geny jak horizon2

Opublikowano

Przepraszam, a czy Tomb Rider zostal potwierdzony jako time ex?

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Spencer wyciągnął X1 z bagna, to trzeba przyznać.

Haven, zgadza się, Ficuś o tym napisał przecież.

Opublikowano

Ci co śledzą sytuacje od początku zdają sobie dobrze z tego sprawę, co do Uncharted to raczej kontrą na niego zawsze były Gearsy, także z tym TR dobrze zawojował bo kiedy trzeba konkurencja będzie ;)

Opublikowano

uncharted byl sonowska odpowiedzia na gyrosy w momencie powstawania jedynki ale czas robi swoje i teraz nawet spencer sam pisal ze deal na time ex tomb raidera to microsftowska odpowiedz na uncharted4

hev3n z tym pytaniem o time ex tomb raidera to czywiscie prowo prawda?

Opublikowano

Uncharted to obecnie najsilniejsza seria Sony i trudno znalezc na nia konkurencje. MS ma Halo na ktore Sony tez trudno odpowiedziec, no chyba ze nowym Killzonem xD.

Kazda konsola ma swoje system sellery, a im wiecej takich pojedynkow jak Halo vs U4 czy DC vs Horizon 2 tym lepiej dla nas.

@Ficus

Tak ale nie psuj zabawy :P

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Przepraszam, a czy Tomb Rider zostal potwierdzony jako time ex?

Potwierdzony w tym sensie, że wyjdzie pewnie na PC, ale raczej nie na PS3/4.

Opublikowano

bo taka prawda, microsoft sam sobie winny, tzn ludzie co jeszcze nie tak dawno pociagali za sznurki - mieli wszystko w garsci i zamiast isc za ciosem zachlystneli sie kinnectem i usmiercili za szybko x360 i powazne exy na nim, potem durnota z xone, o ktorej pisalem i teraz dopiero spancer zaczyna wszystko ogarniac w temacie exow, choc w niektorych przypadkach z go.wna bicza nie ulepi (np brak teamu wewnetrznego na tyle mocnego by dac konkurencje dl uncharted poskutkowal time exem dla tomb raidera) i nagle nawet x360 dostanie exy cross-geny jak horizon2

Moze dziwnie to zabrzmi ale wg mnie na dzien dzisiejszy Spencer to chyba najlepszy exclusive/system seller Microsoftu :teehee:.

Wiele osob spisywalo juz tego bubla na straty a tu bam, wystarczylo zastapic w slowniku slowa TV i Kinect na Games i prosze, sytuacja zaczyna sie powoli odwracac, KTO BY POMYSLAL ?

Naprawde, MS sie pofarcilo ze Spencerem.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Dla Gearsów konkurencją była raczej tylko jedynka. Później trochę się ogarneli i z części na część pif paf było coraz mniej. No chyba że chodzi o multi i kooperacę, to tak. Ostatni TR to z kolei przeróbka Drejka, stąd zestawienie ich na 2015 jest jak najbardziej słuszne.

Opublikowano

uncharted byl sonowska odpowiedzia na gyrosy w momencie powstawania jedynki ale czas robi swoje i teraz nawet spencer sam pisal ze deal na time ex tomb raidera to microsftowska odpowiedz na uncharted4

hev3n z tym pytaniem o time ex tomb raidera to czywiscie prowo prawda?

Tak wiem Ficuś, też mam internet w domu, chodzi o to, że na poprzednią generację U i G były serią dla której kupowało się konsole, teraz M$ ma jedno i drugie. 

Opublikowano

Uncharted to obecnie najsilniejsza seria Sony i trudno znalezc na nia konkurencje. MS ma Halo na ktore Sony tez trudno odpowiedziec, no chyba ze nowym Killzonem xD.

tylko ze sony konkurencje dla halo probowalo zrobic swoimi studiami ktore splodzily serie resistance i killzone, a microsoft ustami spencera samo przyznaje ze nie ma wolnego na tyle dobrego studia i musi posilkowac sie dealem na time exa. to jest wlasnie te przespanie, o ktorym pisze z ktorego teraz spencer probuje wyciagnac firme bo wcale nie przesadzone jest ze wzorem sony gdzie vita to pewnie ich ostatnia kieszonsolka to dla microsoftu jak nie ogarnie xone to bedzie ostatnia stacjonarka

Opublikowano

Dla Gearsów konkurencją była raczej tylko jedynka. Później trochę się ogarneli i z części na część pif paf.

Jedynka - nakur,wiałem kapiszonami

Dwójka - nakur,wiałem kapiszonami

Golden Abyss - nakur,wiałem kapiszonami

W trójkę grać mi się już nie chciało, więc się nie wypowiem.

Opublikowano

super im ta konkurencja wewnętrznymi studiami wyszła:

-insomniac robi exa dla ms

-shadow fall w którym zabijamy wszystko dronem (odpowiedź sony na advanced warfighter).

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano
a microsoft ustami spencera samo przyznaje ze nie ma wolnego na tyle dobrego studia

LOL, to jest doskonały przykład jak ludzie różnie rozumieją, to co inni mówią...

Spencer mówił, że też chciał by mieć taką grę na swojej platformie, a nie, że nie ma wolnego na tyle dobrego studia ,no WTF ?

Ma, ale robią co innego panie F, robią nowe Gearsy n/p

Edytowane przez Soul

Opublikowano

@Ficus

Ja tam wole dobra gre od dobrego studia, nawet 3rd party, nic sredniaki od GG. IMO tyllo fakt ze sa 1st party Sony ratuje ich z podzieleniem losu takiego Crytek.

Apropo 1st party, ostatnio byly ogloszenia o prace do 4 nowych devow MS. Nie wiadomo co dokladnie robia ale z ogloszen mozna sie domyslec ze conajmniej dwa z nich to studia AAA. Lift London powoli cos pokazuja, robia jakies cztery gry F2p. Takze Spencer powiedzial ze Rare bedzie waznym ogniwem Microsoft Studios i nie chce aby byli kojarzeni z Kinect Rivals. Podobno kombinuja cos przy spin offie Halo, byla tez oferta pracy nad gra strategiczna (MS wykupil IP Rise of the Natios).

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Ficuś tu sobie już trochę dopowiedział :P Spencer powiedział, że próby zrobienia czegoś podobnego nie przynosiły zamierzonych rezultatów. To jednak trochę co innego :P

Opublikowano

Z tym skupieniem się na kinekcie i niedzielnych graczach, zostawiając w 2011 raptem kilka marek na krzyż, to też nie było do końca tak błędnie. Faktem jest że większość eksluzywnych marek sprzedawała się zwyczajnie słabo/ poniżej oczekiwań, więc MS postawił na te najbardziej komercyjne i... rynek casuali. [*]

Zapowiedzi SO, QB, Ori, Scalebound, czy nowej gry Platinium wyglądają intrygujaco. Choć na razie nie widzę u nich system sellera dla siebie.

Opublikowano

a microsoft ustami spencera samo przyznaje ze nie ma wolnego na tyle dobrego studia

LOL, to jest doskonały przykład jak ludzie różnie rozumieją, to co inni mówią...

Spencer mówił, że też chciał by mieć taką grę na swojej platformie, a nie, że nie ma wolnego na tyle dobrego studia ,no WTF ?

Ma, ale robią co innego panie F, robią nowe Gearsy n/p

rozumiesz co piszesz? nie ma wolnego na tyle dobrego studia - zgadza sie bo np robi te studio Gyrosy - jest dokladnie tak jak pisze, dobre studia M$ sa zajete wiec musial byc deal na time ex

jak pisalem w dziale xone - kazdej firmie w branzy zycze kogos takiego jak spencer - w sony takiej osoby od lat brakuje, przez jej brak np vita jest tam gdzie jest, w przypadku ps4 stety/niestety takiej osoby raczej firma potrzebowac nie bedzie - wystarczylo by cerny w odpowiednim monecie wrzucil 8gdr, a microsoft w tym samym czasie gadal do siebie tv, tv, tv

Opublikowano

Co do tego wywiadu to Spencer jeszcze powiedzial ze nie podkupia zadnej gry FPP czy FPS bo juz maja swoje silne marki. Mozna z tego wnioskowac ze Spencer postawi w tej generacji na roznorodnosc, a czy sie sprzeda to juz zobaczymy. Na takie Quantum juz mam preorder, czekam tez na gameplay Scalebound i remake Phantom Dust.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

@ ragus

serio było tego mniej. W jedynce motywy nieszczelankowe zajmowały na oko 20% kampanii. W dwójce blisko 30%. O proporcjach w trójce wypowiadali się pozytywnie i raven i figaro, więc im chyba uwierzysz.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Od czasu, kiedy jakaś konfitura oburzyła się na mój post obrażający w tym temacie Sony po czym zaraportował go do człowieka Borderlands, nikomu już nie wierzę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.