Opublikowano 12 godzin temu12 godz. 10 minut temu, Suavek napisał(a):W ostatnim tygodniu przeczytałem cztery dotychczas wydane tomy Void Rivals. Pierwszy był taki se i jestem w stanie zrozumieć dlaczego niektórych to nie porwało. Od drugiego tomu już ciekawiej. Jest jednak bardzo dużo nawiązań do TF i GI Joe, które bez kontekstu trochę dziwnie wypadają. Są np. obskurne postacie z trzeciego sezonu G1. GI Joe nie znam kompletnie, a w pewnym momencie pojawili się jakieś Cobra-La i jednak dziwnie się czytało nie wiedząc kim oni są. Ogólnie ta oryginalna historia bazuje trochę na lore Transformers, z dużym udziałem Quintessonów, więc fanom powinno się podobać. Do kreski nie mogę się tylko przekonać. Także historia idzie dość szybko i jak czytałem praktycznie jednym ciągiem, to jednak śmiesznie wypadały ciągłe zmiany motywacji i przynależności bohaterów. Ale może to tylko wrażenie i efekt szybkiej lektury.Nie wiem czy słusznie, ale GI Joe zostawiłem sobie na koniec. O tym nie mam absolutnie żadnego pojęcia, więc moja ocena komiksów może być inna, niż ocena fana. Mam nadzieję, że nie będę zagubiony, a cameo Transformerów umili lekturę. Coś tam skrobnę jak się zapoznam.Ale okładeczka nadchodzącego tomu super ;)Wziąłem pierwszy tom Void, dziś odbiorę i zobacżę
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 9 godzin temu, Suavek napisał(a):GI Joe nie znam kompletnie, a w pewnym momencie pojawili się jakieś Cobra-La i jednak dziwnie się czytało nie wiedząc kim oni są.Jeszcze raz napiszę, żebyś obejrzał kinówkę i bedziesz wiedział wszystko. Cobra-La nie była kanoniczna, nie występowała w serialu ani komiksach do teraz. Pojawiła się tylko w filmie, tam też był inny origin Cobra Commandera, ten z obecnych komiksów. W oryginale Cobra Commander był sprzedawcą samochodów i zwykłym człowiekiem Mam słabość do kinówki, bo to była moja pierwsza kaseta vhs, która ojciec kupił razem z odtwarzaczem sharpa, widziałem to ze 100 razy lekko. Ucieszyło mnie więc, że w tym restarcie uniwesum czerpią z filmu garściami.