Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z Ps3 Migająca dioda

Featured Replies

Opublikowano

Witam otóż kilka minut temu pojawił się u mnie problem w postaci nieustannie migającej czerwonej diody w ps3. Grałem godzinę gdzie konsola automatycznie się wyłączyła owszem wiatrak chodził jak zawsze gdyż konsola ma już swoje na karku. Co mogę zdziałać aby konsola z powrotem się uruchomiła. Odczekałem nawet chwilkę aby konsola trochę ostygła ale to nic nie dało :/. Proszę pomóżcie.

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 16,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A jaki masz model? Bo na starych fatach często padał plej i migała żółta dioda.

Opublikowano
  • Autor

No ja mam fata a zakupiony został w dniu premiery ps3 w europie. A co do diody to tak jak powiedziałem miga tylko czerwona dioda, żółtej nawet nie widno bo gdybym zobaczył wiedzialbym że to jest yellow lod i co się z tym wiąże :(.

Opublikowano

W mojej konsoli taka dioda oznaczała zgon. Niestety. Musiałem kupić Super Slima. Wykonanie to plastkifantastik, ale swoje zadanie spełnia + chodzi bardzo cicho. :)

Opublikowano
  • Autor

Hmm to w jaki sposób ją ożywić bo pewnie są jakieś sposoby czyszczenie wymiana zasilacza coś pewnie da się zrobić bo mówię mam konsole 7 lat i nigdy nic się takiego nie przydażyło. Może dać do serwisu czy coś. Macie jakiś w warszawie do polecenia?

Opublikowano

Do serwisu możesz dać, ale pewnie nikt gwarancji nie da ile to jeszcze podziała. Inna sprawa, że serwis też będzie trochę kosztował (100-200zł). Ja wolałem dołożyć i kupić nową/używaną konsolę. Wydatek rzędu 500zł (teraz może nawet mniej, ja wymieniałem rok temu), a podziała na pewno o wiele dłużej.

Edytowane przez ireniqs

Opublikowano

Siema

Ja korzystałem z takiego rozwiązania

Ale to tylko jest tymczasowe dwa tygodnie później znów trzeba było tak robić. Najlepszym wyjściem był zakup super slima.

Opublikowano

Serwisowanie 7 letniej konsoli to wyrzucenie kasy w błoto, sprzedaj na części i kup nową konsolę. I ciesz się, że tak długo Ci działała. Moja padła po 25 miesiącach od zakupu (premierowego w Europie), naprawa kosztowała 500zł i konsola pożyła jeszcze 5 miesięcy, po których kupiłam nówkę slima za 900zł...