Jump to content

PS4 NAT:2 (nat: ograniczony)

Recommended Posts

Witam,

Szukam pomocy w temacie jak zmienić ustawienia NAT w konsoli.

Aktualnie wyświetla NAT:2 a w grach typu COD wyświetla się "nat:ograniczony".

Chciałbym aby Nat był otwarty.

Wiem, że trzeba nadać stały numer IP dla konsoli oraz także przekierować porty w routerze ale nie wiem właśnie jak to zrobić w szajsie z Orange "Funbox 2.0".

Wiem też, że w internetach jest od groma tutotriali ale ja nie potrafie tego ogarnąć.

• Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Dzięki za odpowiedź.

Oczywiście już maglowałem portforward.com ale raczej nie znajdę na liście tego routera (funbox), wiem, że produkuje go Sagemcom ale poza tym to już ciężko coś wiecej znaleźć.

Na YT są filmy jak konsola podłączona do routera wykazuje NAT:1.

Tylko nie wiem jak tego dokonać na routerze funbox wlasnie.

Na pewno kupno "normalnego" routera by pomogło ale narazie poki nie musze nie chce inwestować.

Przekieruj odpowiednio porty w menu konfiguracyjnym Funboxa.

te menu jest bardzo ubogie właśnie.

nie mam pojecia jak to zrobić :/

Ewentualnie co zrobić żeby w COD:BO3 typ nat nie był chociaż ograniczony?

przekierowałem porty za pomocą pf config

Edited by PeSoN

Nie ma możliwości uzyskać NAT 1 podlaczajac konsole pod router. Może na filmiku gość podłączył konsole bezpośrednio pod modem.

Jak przekierowales dobrze porty to powinno działać, ewentualnie dodaj jeszcze adres ip konsoli do DMZ.

Edited by easye

Nie ma ograniczeń:

NAT1: bezpośrednie połączenie konsoli z netem

NAT2: połączenie konsoli z netem poprzez router.

Jeśli nic nie jest pokręcone w ustawieniach samego routera to nie ma absolutnie żadnych ograniczeń w przypadku NAT2.

Witam,

Szukam pomocy w temacie jak zmienić ustawienia NAT w konsoli.

Aktualnie wyświetla NAT:2 a w grach typu COD wyświetla się "nat:ograniczony".

Chciałbym aby Nat był otwarty.

Wiem, że trzeba nadać stały numer IP dla konsoli oraz także przekierować porty w routerze ale nie wiem właśnie jak to zrobić w szajsie z Orange "Funbox 2.0".

Wiem też, że w internetach jest od groma tutotriali ale ja nie potrafie tego ogarnąć.

I co kolego, coś pomogło?

Konsola jest w DMZ, co do portów to nie mam zielonego pojęcia jak je udostępnić bo po prostu w tym (pipi)@nym routerze nie ma opcji "port forwarding".

Dodam tylko, że Neostrada 80 mb. Mimo iz NAT: 2 to w COD:BOIII ciągle NAT:ograniczony.

Skoro konsola jest w DMZ to powinna sama sobie już otwierać porty które potrzebuje, co nie?

Obstawiam, że Funbox i inne tego typu "wynalazki" to po prostu g@wno.

• 3 weeks later...

tez mam problemy z CODem i to w zasadzie jest jedyna gra, ktora dziala bez zarzutu ale  tak wyswietla Nat Ograniczony, pomimo, ze konsola od dawna ma staly adres IP, DNSy googla, dodana do DMZ, na routerze i tak dodatkowo odblokowalem porty i nadal nic ! To juz chyba provider ktorys z portow musi blokowac, bo innego wytlumaczenia nie mam...

Edited by easye

DMZ oznacza przekierowanie wszystkich portów z transmisji przychodzących na podany adres IP z naszej wewnętrznej sieci więc port forwarding nie jest już potrzebny (chyba, że niektóre porty chcemy puścić do innej maszyny niż ta wskazana w ustawieniu DMZ)