Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Strike Back - 2010 - Sky 1/Cinemax

Featured Replies

Opublikowano

Generalnie zawiła sprawa z tym serialem. W 2010 roku ukazał się pierwszy sezon Strike Back spod skrzydeł brytyjskiej stacji Sky. Pierwsze skrzypce grał tam Richard Armitage, a rzecz była poważną, współczesną opowieścią wojenną (tak przynajmniej ją zapamiętałem). Później produkcję serialu przejął Cinemax, kompletnie odmieniając jego oblicze. Na swój sposób zrobiono z tego takie Call of Duty Modern Warfare - The TV Show, dodatkowo całość dopakowano ogromem testosteronu i odrobiną humoru. Bromance głównego duetu Stapleton-Winchester działał na ekranie znakomicie, a Strike Back przez 4 kolejne sezony nigdy nie pozwalał się nudzić. Jak dla mnie to druga, po Banshee, najlepsza produkcja od Cinemax.  :thanks:

Tamta historia jednak została już zamknięta i ni z gruchy, ni z pietruchy ponownie Sky ogłosiło, że serial wraca - znów z nową obsadą, z nową fabułą. Pierwszy odcinek już można oglądać.

Ktoś coś? :)

Edytowane przez Frantik

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Serial za(pipi)isty, nie wiedziałem, że ma być nowy reset. Wydawało mi się, że był temat już w tym dziale, ale wyszukiwarka nie ogarnia więc nie wiem. Dzięki za info.

• 31 styczeń  

• Tak. Różnica w numeracji między US a UK.     http://www.denofgeek.com/us/tv/strike-back/272111/strike-back-season-6-confirmed-by-cinemax

Opublikowano

Pierwsze sezony bardzo spoko. Akcja non stop  :shotgun:  Potem przerwałem jakoś w połowie któregoś sezonu i dalej nie oglądałem.

Opublikowano
  • Autor

Warto dokończyć :) W którymś sezonie faktycznie zaczęły troszkę nużyć głównie pustynne klimaty, ale potem dostaliśmy akcje... chyba w Tajlandii, a nawet w Korei Północnej przez jeden czy dwa odcinki. :D

Opublikowano

Nigdy nie slyszalem o tym serial, nie wrozy to najlepiej, ale sprawdze. 

Opublikowano

Serial za(pipi)isty, nie wiedziałem, że ma być nowy reset. Wydawało mi się, że był temat już w tym dziale, ale wyszukiwarka nie ogarnia więc nie wiem. Dzięki za info.

Opublikowano
  • Autor

Dopiero co znalazłem czas na obejrzenie S06E01 i muszę przyznać, że trochę to specyficzny twór. Jakby wymieszanie brytyjsko-amerykańskich styli poprzednich sezonów... Brzmi to trochę jak zarzut, ale nim nie jest. Dzięki temu jest świeżo i całkiem fajnie się oglądało. Obsada żeńsko-męska daje radę, a i efektownej akcji nie zabrakło. :)

Opublikowano

Również obejrzałem i niestety lekki zawód. Wiem, że duetu Mike i Scott nie da się tak łatwo zastąpić, ale cały odcinek średnio się oglądało. W zasadzie nie było nic ciekawego - zwrotów akcji, dialogów, samej akcji czy tez muzyki/klimatu. Obejrzę zapewne cały sezon, ale nie wróżę sukcesu. 
Zdziwiły mnie mocne przeskoki czasowe. Tu bach bach nagle cała sekcja stoi i zaczyna się mięso, które szybko się skończyło. Nie trzymało się kupy całościowo. Nie do takiego poziomu nas przyzwyczajono przy Strike Back. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Drugi odcinek już wypadł lepiej pod kątem skakania z miejsca na miejsce i generalnie bardziej trzymał się kupy. Fabuła za to na razie wydaje się być maksymalnie oklepana (gonimy złego terrorystę, znowu...), ale w sumie ciężko spodziewać się czegoś innego. Jak na razie całkiem przyjemnie rokuje.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Obejrzałem dostępne pięć odcinków i jak po pierwszym miałem mieszane uczucia tak późnej jest sporo lepiej. Wiadomo, że duet Mike/Damien to nie jest, ale nową ekipę da się lubić. Jedynie szefowa mi nie leży, ale zobaczymy. Czekam na więcej.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ten sezon już się skończył, jest jakaś w opór długa przerwa, czy co? Ostatni odcinek, w którym chłopaki tłukli się w jakimś narodowcowym fight clubie na Węgrzech, obejrzałem jakoś w listopadzie\grudniu i od tamtej pory serial zupełnie zniknął mi z radaru. :dunno:

Edytowane przez Frantik

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

To był przecież szósty, masz na myśli siódmy? Zatrzymałem się na 6x06.

Opublikowano

Tak. Różnica w numeracji między US a UK.

Cytat

Thus, in a numeric quandary that fans of the Final Fantasy video game series know all too well, the upcoming Strike Back Season 6 is, in actuality, Season 7 in the U.K.

http://www.denofgeek.com/us/tv/strike-back/272111/strike-back-season-6-confirmed-by-cinemax

Edytowane przez sprite

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Ciekawe czy 

Spoiler

zobaczymy jeszcze Micheala i Damiena. Końcówka 6 sezonu, a konkretnie 9 odcinka była mocnym zaskoczeniem. 

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

S08E01 (czyli S07E01 według nomenklatury amerykańskiej :yao:) na HBO Go i w wypożyczalniach

Edytowane przez Frantik

Opublikowano

Tak patrze na ten post i mi się coś nie zgadza, ósmy sezon? Jak się okazuje cały siódmy mam do obejrzenia :D

Opublikowano
  • Autor

Też miałem mindfuck. Ale widać na wypożyczalniach wliczają też ten pierwszy brytyjski sezon, stąd 8. No a formalnie to 7 :dunno:

Opublikowano

Ósmy to ósmy, po prostu nie widziałem drugiego sezonu z najnowszą ekipą (czyli siódmego).