Posted May 31, 20222 yr Jest jakaś opcja na usunięcie ustawień rodziny na PS4 lub deaktywacja konsoli bez konta managera rodziny? Dzieciaki najwidoczniej usunęły ręcznie konto, które było managerem rodziny i teraz na konsoli nie da się nic zrobić bez zalogowania się na te konto. Prawdopodobnie jak dostali PS4 to wpierw wujas założył im swoje konto jako managera rodziny, teraz nie ma pojęcia jakie to było konto i na jakim mailu, więc nie możemy niż zrobić z tą konsolą.
May 31, 20222 yr Bez menadżera rodziny nie da rady "opuścić" rodziny. W grę wchodzi jeszcze wejście w tryb awaryjny konsoli i ponowna jej inicjacja. Tylko wtedy usuwa się wszystko co jest na konsoli.
May 31, 20222 yr Author Muszę to robić z trybu awaryjnego czy wystarczy że zrobię pełną inicjację z menu konsoli? Chce założyć po prostu od nowa konto bez managera rodziny. Mogę wszystko usunąć, nie ma problemu byle odpiąć ją od tamtego utraconego konta.
May 31, 20222 yr Jak masz możliwość zrobić to z menu głównego konsoli to śmiało możesz. Myślałem, że bez konta menadżera nie ma nawet możliwości zalogować konta dzieciaków. W ustawieniach konsoli i konta daj przy okazji, żeby dezaktywować to PS4 - Ustawienia -> Zarządzanie kontami -> Aktywuj jako podstawowe PS4 -> Dezaktywuj. Edited May 31, 20222 yr by Snake_Plissken
May 31, 20222 yr Author Jak masz możliwość zrobić to z menu głównego konsoli to śmiało możesz. Myślałem, że bez konta menadżera nie ma nawet możliwości zalogować konta dzieciaków. [emoji4] W ustawieniach konsoli i konta daj przy okazji, żeby dezaktywować to PS4 - Ustawienia -> Zarządzanie kontami -> Aktywuj jako podstawowe PS4 -> Dezaktywuj.Nie mogę bo nie jestem w stanie się zalogować na konto managera, ani wpisać do psn bez tego właśnie na konto dziecka. Mogę normalnie uruchomić inicjalizacje z menu systemowego. Spróbuję im to wieczorem ogarnąć.