Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Gra wychodzi jutro (10 września 2026 r.) w Early Access na Steamie. Cena? 164,99zł.Czym jest WARDOGS? W skórcie, onlinowy fps na 100 graczy, którzy na mapie o rozmiarach 256 km2 walczą w 3 drużynach. Na mapie losowo pojawia się "strefa" o rozmiarach 2x2 km, drużyny walczą o kontrolę nad tą strefą. Pierwsza drużyna, która zdobędzie 100 punktów wygrywa. Za co zdobywamy punkty? Co 30 sekund punkt dostaje drużyna, której największa ilość graczy znajduje się w strefie kontrolnej. Do tego dochodzą nam "hot zone", czyli mniejsze strefy w której dostajemy x2 punkty.Całość podsypana jest ekonomicznym aspektem, w grze zdobywamy kasę za którą kupujemy cały stuff. Kasę zdobywamy za kontrolowanie celu, reanimowanie, transportowanie sojuszników itp. Po śmierci musimy kupić wszystko od nowa, i co najważniejsze kasa przechodzi między meczami. Na polu bitwy mamy między innymi piechotę, pojazdy, śmigłowce, artylerię, budowanie umocnień i destrukcję otoczenia.Póki co były dwie bety, gra zebrała świetne opinie. W pierwszej becie peak był około ~100k graczy, w drugiej w ubiegły weekend już około 250k.Motto twórców? "No Battlepass, No Pay to Win, No Nikki Minaj Skins, No Bulls**t" as part of its anti-monetization stance"Póki co tylko PC, ja tam jutro w to wlatuję. W końcu może być porządny fps do pogrania. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez bartiz
Opublikowano 19 minut temu19 min Zastanawiałem się, kiedy w końcu powstanie temat. Niby miałbym ekipę do grania, ale jakoś mnie te gameplaye nie porwały. Wolę jednak bardziej dynamiczne strzelanki z krótkimi rundami.Wardogs się teraz kreuje na mesjasza fpsów, zobaczymy jak będzie po premierze.