Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ostatnio widziałem/widziałam...

Featured Replies

Opublikowano

Przytaczanie pewnych scen udowadnia że momentami film polecial po najprostszej linii oporu, co dzinwe bo przez wiekszosc czasu jest doskonaly i mozna bylo zrobic to lepiej.

Mianowicie:

- znalezienie sekretnego przejscia u zachlanego ksiedza pedo,fila, dlaczego on poszedl akurat do ksiedza pe,dolifa sie wyspowiadac, troche to starsznie gruba nicia szyte.

- kazdy widz po zobaczeniu labiryntu na kartce zatrzym,anego od razu skojarzyl go z naszyjnikiem trupa w piwnicy, no niestety, nasz pan policjant musial poczekac az kartka spadnie pod odpowiednim katem akurat obok tej fotki pod biurkiem. Strasznie naciagane, niestety.

- kwestia dlaczego Jackman nie gwizdal wczesniej, nie wierze ze wiara zajezdzala i od razu miala zagluszajace boomboxy na ramieniach.

- On nie pojechal sie wyspowiadac, tylko sprawdzal pedofilow z rejestru policyjnego, ktorzy buszuja po okolicy

- No ja staralem sie uwaznie ogladac, ale moment, w ktorym znajduje trupa i jest tam pokazany labirynt na jego naszyjniku przegapilem ;p

- tu sie zgodze. moze spal wykonczony obrazeniami itp ? ;p

banny ad1:

chodzi mi o tego goscia z wisiorem i dlaczego poszedl do ksiedza pedofila

• Odpowiedzi 15,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mad Max (2015) nie rozumiem zachwytu nad tym filmem, fabuła kiepska jak cholera, niektóre efekty tak tragiczne, że aż w oczy razi (wątpię, aby taki był zamiar reżysera), główny bohater tragiczny jak

• Mad Max: Fury Road/Mad Max: Na Drodze Gniewu (2015) - Pierwsza bomba prawdy: To nie jest film 10/10. Dlaczego? O tym w rozwinięciu.   Przychodzi taki moment w życiu człowieka, że ma już dość tych ws

• Gran Torino - o ja je.be co to ma być. Przekoloryzowana twardość Clinta, chińczyk z downem (scena jak tłucze w drzwi od piwnicy to jest maciek jak malowany), zamulasta historia. Jedyny plus to chyba k

Opublikowano

To tylko film. Do tego nie wybitny, jedynie bardzo dobry. Uproszczenia są zrozumiałe i mieszczą się w granicach konwencji.

Nie rozumiem tego co napisałeś, ale brzmi w miarę mądrze.

Przytaczanie pewnych scen udowadnia że momentami film polecial po najprostszej linii oporu, co dzinwe bo przez wiekszosc czasu jest doskonaly i mozna bylo zrobic to lepiej.

Mianowicie:

- znalezienie sekretnego przejscia  u zachlanego ksiedza pedo,fila, dlaczego on poszedl akurat do ksiedza pe,dolifa sie wyspowiadac, troche to starsznie gruba nicia szyte.

- kazdy widz po zobaczeniu labiryntu na kartce zatrzym,anego od razu skojarzyl go z naszyjnikiem trupa w piwnicy, no niestety, nasz pan policjant musial poczekac az kartka spadnie pod odpowiednim katem akurat obok tej fotki pod biurkiem. Strasznie naciagane, niestety.

- kwestia dlaczego Jackman nie gwizdal wczesniej, nie wierze ze wiara zajezdzala i od razu miala zagluszajace boomboxy na ramieniach.

mozna niestety wymieniac dalej, ale skoncze na ocenie 7.5 /10

Masz rację. No dobra, obniżam ocenę do 9/10. 

-mówi się, że coś poszło po linii najmniejszego oporu, a nie po najprostszej linii oporu. 

-to z księdzem było oczywistą bzdurą, jak to w filmach. Akurat spojrzał na lodówkę, coś z wtyczką nie tak, odsunął i tajne przejście u księdza w piwnicy, o którym nikt nie wiedział. Sherlock Holmes pie.rdolony.

-łapałem się za głowę jak on jeździł po biurku tym samochodzikiem, przewracał się z boku na bok, te oczywiste zdjęcia leżały obok niego, jak w slo-mo widziałem jak na nie niby przypadkiem spogląda i akurat mu się nawinęło to z naszyjnikiem. 

-Jackman wcześniej nie gwizdał, bo był otumaniony, uśpiony whatever coca colą babci. Wstał i pierwsze o czym pomyślał to żeby pogwizdać, bo przecież nie o tym, żeby iść dalej tunelem by córkę uratować

Milan weź się już nie czepiaj tego filmu i daj se siana, bo za dużo uwag znajdujesz a ja nie chcę znowu obniżać oceny. Film mi sie podobał i nie chcę szukać powodów, że jednak mi sie nie podobał.

Opublikowano

10/10 to to nie było, ale mocne 8 i na pewno jeden z lepszych ostatnio filmów. A w kategorii thrillerów to już na 101%

Nie lubię czepiania się takich głupot w filmach jak "no ja nie wiem czemu on zrobił wtedy tak, ja bym prziecież zrobił inaczej"

Opublikowano

W sumie w  tym temacie ch,uj nas obchodzi czego nie lubisz, wazne by dyskutowac  o plusach i minusach ostatnio widzianych filmów.

Opublikowano

alpha dog - dobry dramat o młodocianych "gangsterach" z podwórka (białych), którzy palili za dużo zioła i oglądali za dużo mtv, przez co życie popyerdoliło im się z teledyskami 50 centa i eminema . oparte na faktach. spędziłem drugie tyle co trwa film na czytaniu akt sprawy jesse james holywooda i reszty ekipy,oraz wywiadów i okazuje się, że mocno oparty.  jakby ktoś się zastanawiał, dlaczego bohaterowie tamtych wydarzeń zachowywali się tak bardzo nielogicznie, to niestety, ale życie, scenarzysta był na 100% trzeźwy pisząc skrypt. polecam.

Opublikowano

W sumie w  tym temacie ch,uj nas obchodzi czego nie lubisz, wazne by dyskutowac  o plusach i minusach ostatnio widzianych filmów.

dopieprzanie się na siłę do szczegółów nie jest ani plusem ani minusem więc zejdzie ze mnie ziomek, bo ostatnio nie jesteś szczególnie miły, a nie pamiętam, żebym czymś cię kiedyś uraził. Poza tym twoje rozkminy są na poziomie pradawnych rokzmin Tokara o głupocie kosmity budującego statek w garażu. Mniejsza o to

Dzisiaj widziałem po raz 4 chyba człowieka ze stali, dla porównania widziałem też stare części i z całym szacunkiem dla klasyki, ona ssie

Edytowane przez gekon

Opublikowano

Gekon, widocznie zle sie zrozumielismy, ja odnioslem wrazenie ze sie ostatnio mnie uczepiles, mysle np. o porownywaniu mnie do obsa, a jak pamietam dotad raczej bylo miedzy nami spoko.

Druga sprawa ze ja sie nie dopieprzam jak tokar, bo sebastian przyjal pozycje atakujaca i chcial zrownac genialny film z ziemia wymyslajac straszne glupoty i podwazal np. technologie kosmitow ( xD).

Ja uwazamze Prisoners to bardzo dobry film, ale ogladajac widzialem duzo glupot ktore wymienilem i nawet kolega q-jot potwierdzil.

Wiec ja koncze temat, zreszta chcialem go skonczyc po moim poscie z ocena 7.5.

Pozdro

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

tree of life - z przykroscia musze stwierdzic ze jury cannes znow dalo cialo. Takiego oklamywania widza juz dawno nie widzialem. 

Opublikowano

czym tak strasznie poczułeś się okłamany?

Opublikowano

mallick zamiast dojrzalego traktatu o strukturze zycia znizyl niebezpiecznie do poziomu wspolczesnego ambitnego kina polskiego ktore jest albo przekoloryzowane albo zwyczajnie pretensjonalne vide gosia szumowska. Ten film razi kalectwem umyslowym i rozdetym ego rezysera , ktory przestal mowic do ludzi tylko do samego siebie.  

Opublikowano

ebert umieścił go 10 miejscu filmów wrzechczasów ergo jest to dobry film a ty blefujesz

Opublikowano

zatem odwołuje powyższy post drzewo życia jest oszustwem

Opublikowano

ebert zachwyca się watchmen. just saying

przecież watchmen to 10/10

Opublikowano

może dla fanów teledysków hehe

Opublikowano

przecież watchmen to 10/10

przecież ja wiem, ty wiesz, roger ebert wie(dział), tylko teka nie wie

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

1246756-toxicavenger2.jpg

9/10

Opublikowano

Upstream Color - bardzo dobry wizualnie, ascetyczny, z muzyką, która hipnotyzuje odbiorcę i pozwala chłonąć fabułe i zimną atmosfere filmu, który jest inteligentną opowieścią o miłości, ludzkich dramatach w momencie kiedy nie potrafimy kontrolować własnego życia. Z początku wydaje się zagmatwany i niełatwy w zrozumieniu, ale z czasem wszystko się wyjaśnia i troche rozje.buje mózg. 8/10

Hobbit - jezus co za zmarnowane 3h zycia, tak rozciągnietych wątków dawno nie widziałem 4/10

Kings of Summer - przyjemna opowieść o dorastaniu, chęci oderwania się od ciążącego wpływu rodziców, dobra muzyka oraz całkiem spoko humor (Biaggio!) 7/10

Jabłko Adama - czarna komedia o neonaziscie, który ma być naprostowany do życia społecznego przez pewnego pastora. No dawno nie widziałem takich pokładów dobrej beki przeplatanych totalnie absurdalnymi i zaskakująco ciężkimi motywamii do tego znakomity Mads Mikkelsen 8+/10

The World's End - lubię duet Simona Pegga i Nicka Frosta, ale ten film jest zdecydowanie poniżej średniej obu. Głupawa historyjka o powrocie do miejsca w który 5 licealistów miała się zmierzyć z wyzwaniem zaliczenia iluś tam pubów przeradza się w niskich lotów sci-fi. 5/10

Opublikowano

The Hunger Games: Catching Fire - Dwójka zacna. Fajna intryga. Niby mówią że dla dzieci ale dla mnie super. 8/10 i nie żałuję pieniędzy : >

Opublikowano

Jak Ci się podobało zakończenie? Bo ja właśnie przez nie obniżyłem ocenę o oczko i finalnie skończyło się na 7/10. No ja nie lubię takich cliffangerów. Wiem, że książka też tak się kończy, ale no nie lubię i już. :D

Opublikowano

Gekon, widocznie zle sie zrozumielismy, ja odnioslem wrazenie ze sie ostatnio mnie uczepiles, mysle np. o porownywaniu mnie do obsa, a jak pamietam dotad raczej bylo miedzy nami spoko.

Myślałem dokładnie tak samo. Faktycznie się nie zrozumieliśmy, a to powyżej też nie było jakąś osobistą zaczepką. To z obsem też nie było napisane w złych intencjach, więc spoksik:) Bardziej porównywałem autora wcześniejszych postów do ś.p. Grzecha. Swoją stroną zabawna sprawa to była. Koniec prywaty i skoro to koniec napięcia między nami to mogę wrócić do poprzednich postów, za które nie dałem Ci plusa, bo myślałem, że właśnie w tym napięciu jesteśmy. 

The World's End - niby piszę to, aby post nie był spamem, ale lubię duet Simona Pegga i Nicka Frosta, ten film jest zdecydowanie taki sam jak poprzednie z nimi. Głupawa historyjka o powrocie do miejsca, w którym 5 licealistów miała się zmierzyć z wyzwaniem zaliczenia iluś tam pubów, przeradza się w niskich lotów sci-fi, tak jakby poprzednie ich filmy nie przeradzały się w niskich lotów s-f. 7+/10

Edytowane przez gekon

Opublikowano

The World's End - niby piszę to, aby post nie był spamem, ale lubię duet Simona Pegga i Nicka Frosta, ten film jest zdecydowanie taki sam jak poprzednie z nimi. Głupawa historyjka o powrocie do miejsca, w którym 5 licealistów miała się zmierzyć z wyzwaniem zaliczenia iluś tam pubów, przeradza się w niskich lotów sci-fi, tak jakby poprzednie ich filmy nie przeradzały się w niskich lotów s-f. 7+/10

Ej, no Shaun of the dead było spoko.