Jump to content

Restart, blokada napedu i czekanie...

Recommended Posts

Posted

Ja mam bardzo podobny problem co koledzy u góry. Wygląda on następująco: włączam konsole, miga mi dioda od power buttona, wgrywa się dashboard i wywala błąd E71, próbowałem usunąć błędne aktualizacje za pomocą sync buttona ale nic się nie dzieje. Tak co drugi może trzeci raz xbox się włącza normalnie, wgrywam grę i tak nieraz po 1 godz nieraz po 2 a nieraz nawet po 15 min. xbox się resetuje i gdy próbuje otworzyć napęd nie reaguje, dopiero po ponownym uruchomieniu działa i tak w kółko już od miesiąca. To się zaczyna robić coraz bardziej wnerwiające i jeśli ktoś z kolegów wyżej rozwiązał swój problem albo ktoś z forum wie może jaka może być przyczyna tego resetowania się konsoli bardzo bym prosił o odpowiedź.

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

W pobliżu nie ma nikogo z napędem, będe musiał kupić nowy. Ile by kosztowała wymiana płyty głownej oczywiście w technologi 65 nm, a może lepiej by było poczekać do wakacji na nową płyte główną w której i procesor i czip graficzny jest zrobiony w technologi 65 nm.

Ps. Jeżeli xboxa włączę bez podłączonego napędu i mi się nie resetuje to wskazuje to na uszkodzony napęd? Tylko nie wiem czemu z napędem wywala mi ten e71.

Posted

Z chęcią bym go wysłał do Czech ale mam naruszoną plombę bo xbox był przerabiany. Massmedia a z tym błędem to jak u ciebie było cały czas się pokazywał i nie dało się x-a włączyć czy tak jak u mnie raz na jakiś czas.

Posted
W... w której i procesor i czip graficzny jest zrobiony w technologi 65 nm...

nie ma takich plyt ani xboxow na swiecie jeszcze (moze prototypy sa)

to co jest to FALCON, on ma 65nm CPU, GPU nie jest 65nm

a wymiana na FALCONA to z 499zl....