jendrejk 0 Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Ja mam bardzo podobny problem co koledzy u góry. Wygląda on następująco: włączam konsole, miga mi dioda od power buttona, wgrywa się dashboard i wywala błąd E71, próbowałem usunąć błędne aktualizacje za pomocą sync buttona ale nic się nie dzieje. Tak co drugi może trzeci raz xbox się włącza normalnie, wgrywam grę i tak nieraz po 1 godz nieraz po 2 a nieraz nawet po 15 min. xbox się resetuje i gdy próbuje otworzyć napęd nie reaguje, dopiero po ponownym uruchomieniu działa i tak w kółko już od miesiąca. To się zaczyna robić coraz bardziej wnerwiające i jeśli ktoś z kolegów wyżej rozwiązał swój problem albo ktoś z forum wie może jaka może być przyczyna tego resetowania się konsoli bardzo bym prosił o odpowiedź. Quote
Juchy 24 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 jak wyzej na pierwszy ogien sprawdzic naped jesli to nie naped to przy bledzie E71 cala plyty jest do wymiany... Quote
jendrejk 0 Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 W pobliżu nie ma nikogo z napędem, będe musiał kupić nowy. Ile by kosztowała wymiana płyty głownej oczywiście w technologi 65 nm, a może lepiej by było poczekać do wakacji na nową płyte główną w której i procesor i czip graficzny jest zrobiony w technologi 65 nm. Ps. Jeżeli xboxa włączę bez podłączonego napędu i mi się nie resetuje to wskazuje to na uszkodzony napęd? Tylko nie wiem czemu z napędem wywala mi ten e71. Quote
massmedia 0 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Ja miałem błąd E71 w mojej pierwszej konsoli. Tez myslalem, ze to wina aktualizacji. Slij do Czech bo nie ma rady na to. Ja dostałem konsolke z nowa plytka głowna. Quote
jendrejk 0 Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 Z chęcią bym go wysłał do Czech ale mam naruszoną plombę bo xbox był przerabiany. Massmedia a z tym błędem to jak u ciebie było cały czas się pokazywał i nie dało się x-a włączyć czy tak jak u mnie raz na jakiś czas. Quote
Juchy 24 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 W... w której i procesor i czip graficzny jest zrobiony w technologi 65 nm... nie ma takich plyt ani xboxow na swiecie jeszcze (moze prototypy sa) to co jest to FALCON, on ma 65nm CPU, GPU nie jest 65nm a wymiana na FALCONA to z 499zl.... Quote
Recommended Posts