Jump to content

Tales of the Abyss

Recommended Posts

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

1. Vesperia zostala zapowiedziana na x360, a nie na ps3 z tego co wiem.

2. Shurrey Hill znajdziesz o ile dobrze pamietam na wschód od St. Binah.

Tak jak mowisz, ale pisalem o tym w tamtym roku :mellow:

Kolejne Talesy moga byc na XO(po to kupywalem obie konsole by miec dostep do jak najwiekszej ilosci jrpgow ;) )

• 3 months later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 4 months later...
  • 2 months later...

Dzisiaj skończyłem. Walki są schematyczne i mało wymagające, system rozwoju jest prostacki, lokacje małe, mapa świata zrobiona na jedno kopyto, stopień trudności zbyt niski...ale pomimo tych wad wciąż gra się rewelacyjnie. Fabuła to zdecydowanie największa zaleta tej gry, pełna ciekawych zwrotów i świetnych, bardzo ludzkich postaci (główny heros to jeden z najbardziej przemyślanych bohaterów w całym RPG). Grafika to wprawdzie nie FFX, ale swój czar ma, za to oprawa audio wgniata w fotel za sprawą bardzo dobrej muzyki i genialnego dubbingu (o dziwo, wersja amerykańska w tym aspekcie bije na głowę japońską). Czas gry też niczego sobie (na hard wyjdzie około 70 h). Dla mnie gładka ósemka w skali dziesięciostopniowej.

Wielka szkoda, że tytuł ten nigdy nie zawitał do Europy, wielu ominęła naprawdę bardzo dobra gra. Na pocieszenie pozostaje serial anime, który choć miejscami "poobcinany" względem gry to generalnie prezentuje całkiem wysoki poziom.

• 9 months later...

Mam niecałe 8 godzin na liczniku i powiem, że gra się całkiem, całkiem. Faktycznie fabuła potrafi zaskoczyć, jest bardzo dużo zwrotów akcji i sporo śmiechu. Główny bohater jak na razie zachowuje się jak rozpieszczone panisko, ale powoli się to zaczyna zmieniać. Jeśli chodzi o system to też nie mogę mieć wiele do zarzucenia twórcom gry. Walki są dynamiczne, momentami trudne (albo ja jestem niedorozwinięty manualnie) i widowiskowe. Obecnie czeka mnie chyba 5 podejście do walki Ariettą, bo do tej pory parę razy pięknie sklepała mi ekipę. Jest na Nią jakiś dobry sposób?

• 8 months later...

Możecie mi podać jaiś dobry i sprawdzony amerykański sklep w którym można by kupić tę grę (chyba, że ktoś ma zamiar sprzedać :) )? I czy jeśli użyję na PS2 tego programu który pozwala grać na konsoli PAL w gry z regionu NTSC to nie powinienem mieć problemów z odpaleniem gry? Będę wdzięczny za odpowiedź :)