Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Dorwalem wersje francuska i zastanawiam sie czy mozna zmienic jakos jezyk na angielski albo chociaz podpisy ang. zeby byly. Wie ktos?

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 5,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

bez ingerencji w ISO sie nie da.

od dawna szukam tych gier w PALu i oczywiscie orginalnych.jedyna gra w tym stylu,ktora przebija serie oddworld jest neverhood.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem jakieś pare miechów temu Abes Oddysey na allegro i fajny klimacik, wogóle fajnie sie gra ale sie zaciołem w jednym miejscu: oczywiście uciekłem z tego zakładu co Abe pracował i jestem w jakimś lesie i jakąś brame mam otworzyć i jakieś dzwony są, coś kombinowałem z tym ale nie wiem co robić. Pomoże kto?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Kupiłem jakieś pare miechów temu Abes Oddysey na allegro i fajny klimacik, wogóle fajnie sie gra ale sie zaciołem w jednym miejscu: oczywiście uciekłem z tego zakładu co Abe pracował i jestem w jakimś lesie i jakąś brame mam otworzyć i jakieś dzwony są, coś kombinowałem z tym ale nie wiem co robić. Pomoże kto?

O ile dobrze kojarzę, chodzi o odegranie wlaściwej melodii. Gdzieś w okolicy powinna być możliwość odsłuchania melodii, taki piedestał z odciśniętą dłonią Abe'a. Przy dzwoneczkach ją powtarzasz i idziesz się dalej męczyć:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Grałem tylko w jedną część ( damn, już nie pamiętam w którą), ale fajna była jak mało która, niestety nie skończyłem, bo plejak zdechł :( gra dość trudna, ale to dobrze, szczególnie patrząc na te dzisiejsze crapy (sama grafa, prawie wcale klimatu czy miodności). Najbardziej pamiętam wybuchowe pierdy sterowane psychicznie :D

Opublikowano
Najbardziej pamiętam wybuchowe pierdy sterowane psychicznie :D

W takim razie grałeś w Exoddusa. Jedna z moich ulubionych gier :krol:

Opublikowano

pamietam i to jeszcze jak 8) klimat nieziemski i jak wciagała ! ciekawe czy ktoś dałby rade przejść ja bez ani jednej smiercie ?

Opublikowano

Odyseja - najlepsza gra na PSXa. Muzyka w tej grze to mistrzostwo.

Jak potem oddworld przeniósł się na Xa to specjalnie kupiłem konsole:D

Marzy mi się na PS3 Oddworld 2,5 D. To by było coś cudownego.

A jeśli chodzi o przejście gry to nie używajcie opisów, podpowiedzi itp!

Ja kiedyś się zaciąłem to rozwiązanie mi się przyśniło:)

Teraz to już znam na pamięć wszystkie zagadki;)

edit: No i spełniło się:) Właśnie zapowiedzieli remake :D

Edytowane przez lordpix

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

O ile dobrze kojarzę, chodzi o odegranie wlaściwej melodii. Gdzieś w okolicy powinna być możliwość odsłuchania melodii, taki piedestał z odciśniętą dłonią Abe'a. Przy dzwoneczkach ją powtarzasz i idziesz się dalej męczyć:)

Ok dzięki za tipsa ^_^

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dziwaczny Świat wykreowany przez ekipę z ODDWORLD INHABITANTS zachwyca wiele osób. Jak jest na forum? Piszcie, co zapamiętaliście z tych dwóch gier. Innowacyjne sterowanie? Piękne lokacje? Niecodzienne rozwiązania?

gra jest przekozacka! nie ma co pierwszy taki tytuł an psx i od razu strzał w 10!

pierwsze co powala na kolana to klimat gry! takiego czegoś jeszcze nie było do tego grafika która po prostu potrafiła oczarować i filmiki,

które oglądało się s wypiekami na twarzy!!

druga część oczywiście bardziej rozbudowana nowe zdolności naszego zielonego bohatera

Mega giera!!

Opublikowano

Pozycja obowiązkowa każdego gracza PlayStation :) W grę grałem pierwszy raz na płytce z demami (Euro Demo 25) to był Oddworld Abe's Oddysee. Przerywniki filmowe były mega miodne! ^_^ Szkoda że dziś już nie są robione takie gry :(