Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Monster Hunter Freedom 2/2G/Unite

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 172,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• cos nie moge dorwac rathalos plate, ucinam mu ogon, potem łapie i nic, to naprawde tak rzadki item? i czy mozna go zdobyc z normalnego rathalosa?

• Imo bardziej chodzi o ilosc sprzedanych konsol a nie silnik, Wii brakuje w sklepach a ps3 sprzedalo sie tylko pare milionow.

• nie ma co sie jarac MHP2G bo i tak nigdy nie wyjdzie po angielsku

Opublikowano

raczej kupuj bo nie zapowiada sie zeby 2g wyszlo :P

aczkolwiek patche angielskie już są, chociaz ten mega-patch ma jeszcze kilka niedoróbek (jest beta narazie)

ja jeszcze patcha nie instalowalem bo radze se po japonku i czekam na mega patcha xd

Opublikowano

Macie jakieś porady jeśli chodzi o walkę z Chameleosem? Lepszy będzie LS czy łuk(Akantor Bow)? Jeśli ls to z jakim attribute? I wogóle jak z nim walczyć bo jak pierwszy raz z nim walczyłem to po prostu szedłem na chama bo kompletnie już zgłupiałem przez tą jego niewidzialność :/.

Edytowane przez Gazer

Opublikowano

akantor bow w głowe jest całkiem niezly , 2-3 strzały go flin(pipi)ą, tyle ze nie zawsze da sie trafic w glowe ;p

ale polecam LS, najlepiiej smolder dragon sword (czyli z dragonem) , i rzeczywiscie raczej walic na pałe ;p jesli widzisz cel to mozesz nogi tylnie albo cycki i głowe :P

ESP jest bardzo przydatne, ale LS po naładowaniu paska nie odbija sie AZ TAK czesto wiec jakos da sie walczyc :P

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Do smoldera mam jeszcze daleko bo jestem na poziomie Fire DragonSword'a(tez może być czy już lepiej wziąć True Devil Slicera albo cokolwiek innego? :P)

Opublikowano

bierz dragonsworda

z innych to ewentualnie cos z fire, ale dragon jest o wiele lepszy bo moze rozwalic róg , jesli nie chcesz rozwalac rogu to fire jest ok

całkiem niezle tez radzą sobie duale z dragonem, jak sie ma mega juice i caly czas wali combosa w tylnie nogi, a jak sie przewroci to w morde

ogolnie w wielu momentach mozna wyczuc gdzie on jest , trzeba troszke wprawy nabrać i znac jego zachowania

btw nie polecam nosic w plecaku power charmow i talonow bo moze ukraść ;p (a są drogie)

i polecam wziac gourment steki, na wypadek jak obrzyga , bo wtedy stamina spada do minimum a gourment odnawia ją na maxa (well done tylko o 2 części)

jak rzuciosz sonic bomb kiedy szarżuje (albo robi jakis inny dlugi cios - nie zawsze dziala) to go flin(pipi)e i staje sie widzialny na jakis czas (dosyc krotki)

Edytowane przez Yano

Opublikowano

No jeśli chodzi o atrybut fire to mam Wyvern Blade 'Blood'.... ogólnie w nogi jakbym chciał walić to bym nie mógł bo nie wiem gdzie one są ^^. Jakby on się jeszcze nie przemieszczał tak szybko to by było dobrze...

Edytowane przez Gazer

Opublikowano

Ja rozwaliłem Chameleosa z hr3, oczywiście GSem ;p Drugi zabity Eldr (po Kirinie) resztę tylko odpędzam jak dotąd.

Po nim padł Gaoren i witaj hr4;D

Opublikowano

to teraz yano pomóź mi ;)

jakieś porady na Dayimyo/Shoguna mi są potrzebne

jaki typ broni ? bo na pewno z thunderem brać

i kiedy atakować?

bo te dwa su.kinsyny mnie irytują najbardziej jak dotąd.

w ogóle to łatwiej jest ubić jakąś wielką wiwerne (gravios, black diablos) niż te małe huiki :P

Opublikowano
  • Autor

Nic prostszego:Młot na początku walki wal w skorupe to cię nie zauważy jak dobrze podejdziesz,a potem podczas jego ataku od boków bic.

Opublikowano

Lorack - mowielm ze jak wezmiesz znowu questa z danym elderem to bedzie mial tyle zycia ile mu ozstalo po ostaniej walce, wiec mozesz go zabic w 2 albo 3 rundzie (albo i 4;p)

Firana- hmmm kazda bron jest na nich dobra (oprocz dystansowych)

nie wiem co doradzic.. w obu wypadkach dosyc latwo ich ogluszyc waleniem w glowe, albo przewrocic waleniem w nogi

po zadaniu ciosu od prozdu warto sie przeturlac w kierunku nóg , wtedy najczesciej unika sie odwetu ;p

pewną zaletą w wypadku shoguna jest to ze ze jesli stoisz przed nim i ładujesz atak to wiekszosc jego ciosów nie przewraca i nie przerwya ładowania ;p wiec mozna mu przywalic z 3 poziomu naładowania w morde co jest fajne (aczkolwiek trzeba uwazac na wlasne zycie jak sie przed nim stoi i obrywa;p)

jest tez taka kwestia ze kraby nie mają oczu w (pipi)e i nie widzą do tyłu ;p jesli zanim Cie zobaczą podejdziesz od tyłu mozesz nawalac w plecy (tylko nie młotem bo jak rozwalisz skorupe to sie podczas przewracania odwrócą w Twoja storne) albo w nogi w taki sposob ze mozesz je zabic a one nawet Cie nie zoabczą (z daimao jest to o wiele łatwiejsze)

mniejweicej cos takeigo http://www.youtube.com/watch?v=hSkf-dImO3M

hym ogolnie mozna atakowac po kazdym ich ataku ;p ciezko powiedziec cos konkretego, to rpawda ze potrafia byc wkurzajacy ale jednak nie sa az tak zli ;p

co do elementu to daimao ogien i thunder, a shogun glownie thunder

Opublikowano

xD to one mają głowę? ;) chyba głowotułów ;)

dzisiaj na treningach będę próbował ich wyczuć.

dzięki

Edytowane przez firana140

Opublikowano

Ja z krabami to zawsze biore True Devil Slicera(chyba najlepszy LS do tego) i rol'uję pomiędzy jego nogami i naparzam chociaż czasami wykurza mnie ten jego obrót o 360 stopni z "pazurem" XD. Komuś udało się kiedyś złapać Daimyo? Bo ja nigdy nie moge wychwycić kiedy on już ledwo zipie :/.

Opublikowano

ja nie mogę ich w ogóle w pułapkę złapać, narazie próbowalem tylko z pitfallami, tak jak mówiłem dziś zrobie kilka(naście) krabików to je połapię.

btw. Yano na filmikach z 2G widziałem że ostrza mają nowy stopień ostrości - fiolet. dużo to daje?

o!

buszowałem po gamefaq!

http://www.gamefaqs.com/portable/psp/file/934395/50386

świetne :)

Opublikowano
Lorack - mowielm ze jak wezmiesz znowu questa z danym elderem to bedzie mial tyle zycia ile mu ozstalo po ostaniej walce, wiec mozesz go zabic w 2 albo 3 rundzie (albo i 4;p)

Narazie robiłem co trzeba żeby tylko przy quescie pokazał się "clear" , a jak przy okazji któryś padnie to ok. Jak będzie trzeba to i 3 lub 4 rundę będę ścigał.

Komuś udało się kiedyś złapać Daimyo? Bo ja nigdy nie moge wychwycić kiedy on już ledwo zipie :/.

Dokladnie przyglądaj się pianie na pysku, jak bedzie czarna/ciemnoszara, wtedy da radę go złapać.

za(pipi)iste takiego czegoś mi było trzeba;D

Opublikowano

ten obrazek ma kilka błedow ;p np nie jest uwzgledniona roznica pomiedzy dmg ciętym a obuchowym (młoty/hh) , a czasem ta roznica jest ogromna ;p (tzn dany element swietnie przyjmuuje dmg od miecza ale wcale nei przyjmuje od mlota i na odwrot)

fioletowy pasek ostrosci daje bardzo duzo, po pierwsze zmniejsza odbijanie a po drugie zwieksza dmg bardzo

zielony 1.125

niebieski 1.25

biały 1.30

fioletowy 1.50!!!!

Edytowane przez Yano

Opublikowano

2 sprawy:

najlepsza zbroja dla lucznika?

luk z akantora jest lepszy od tych z fatalisow?

Opublikowano

Zalezy do czego ta zbroja, jedna z lepszych to zbroja akantora bo ma fast shot i hge, oba wielce przydatne.

Ale jesli chcesz adrenaline to mix monoblosa s z rekawicami bialego mono.

Aka bow jest NAJlepszy! Prze(pipi)any wrecz:p ownuje kazdego:p

Za to w 2g zbroja i łuk akantora sa oslabione bardzo:p (łuk bardziej)

Opublikowano
ten obrazek ma kilka błedow ;p np nie jest uwzgledniona roznica pomiedzy dmg ciętym a obuchowym (młoty/hh) , a czasem ta roznica jest ogromna ;p (tzn dany element swietnie przyjmuuje dmg od miecza ale wcale nei przyjmuje od mlota i na odwrot)

Czyli co jest pokazane na tej rozpisce, dmg dla cięć czy młotów? Czy pomieszane wszystko;D

Opublikowano

dla mieczy raczej, ja wczoraj próbowałem różne potwory według tej ściągi i wszystko trafiało raczej (czasem ciężko było wyczuć czy trafiłem w głowę czy szyję etc.)

ale dla mnie bardziej przydatne jest to że tam widać co można monstrom rozwalić ;)

swoją drogą - jak działa Auto Guard? wiem że działa "gdy jest to możliwe" (tak pisze w instrukcji gry x]) ale kiedy dokładnie? miałem auto guard i stałem bez ruchu przez szarżą diablosa i pupa wołowa ;x

Opublikowano
  • Autor

Set dla gunner'a według mnie dobry i przydatny to Rathalos Soul U :D .

Opublikowano
swoją drogą - jak działa Auto Guard? wiem że działa "gdy jest to możliwe" (tak pisze w instrukcji gry x]) ale kiedy dokładnie? miałem auto guard i stałem bez ruchu przez szarżą diablosa i pupa wołowa ;x

Działa tak, że: mam wyekwipowanego GS'a i jeśli nie zadaję akurat ciosu, jestem ustawiony przodem lub w miarę bokiem do kierunku atakującego zwierza to automatycznie zblokuje cios.

Opublikowano
  • Autor
obczaicie to

http://pl.youtube.com/watch?v=hDRHEmIwlus&...feature=related

pełno tu artów z MH w śród nich są monstra które nie weszły do gry

w 1:18 jest świtny art jakiegoś, wydaje mi się, potwora zbudowanego z kryształów.

Widziałem kilka takich filmików niektóre potwory naprawde są kozackie i przydałyby się w Hunterze.