Jump to content

Bloc Party

Mordechay

Recommended Posts

Założyłem ten temat, dla osób, które znają zespół i chcieli by się podzielić uwagami na temat jego twórczości oraz dla tych, którzy chcieliby się dowiedzieć co to takiego :]

Kapela powstała w 2002 r., pochodzi z Londynu, grają rocka (a ściślej indie rocka), w lecie zeszłego roku wystąpili na openerze (na ktorego niestety z racji wieku i odległości między śląskiem a morzem wybrać się nie mogłem).

Ich songi można usłyszeć w grach(burnout, fifa05), serialach (CSI:NY, The OC).

Poniżej zamieszczam parę utworów dla laików :lol: , ktore imo są dobre

Helicopter

Prayer

Hunting For Witches

Banquet

Sunday

Edited by Mordechay
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Bloc Party industrial rock ;) leżę i nie podniosę się.

Poszukaj w google najpierw a nie pisz bzdur i nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Industrial rock buhaha :P

A czy to wogole kuzwa wazne jaki gatunek/pod gatunek?Ja kiedys nie wiedzialem ze nirvana gra grunga.Jesli jest dobra muza lub komus sie podoba to kij z tym jaki to gatunek.Rzeklem...

Dobra "independent".Każdemu może się pokiełbasić, poza tym to znaczenia nie ma jaki to odłam rocka.

Nie uczyli Cię piotruś kultury?Wypadałoby grzecznie poprawić, a nie wyśmiewać.Chamstwa w szczególności nei lubię.

Edited by Mordechay

No Prayer jest nawet, nawet, ale nie kumam teledysku do tego utworu :|

Ostatni singiel jest wypaśny, mianowicie "flux" (motywy z power rangers w teledysku ^^), ale coś dziwnie odbiegli od gatunku jaki wcześniej reprezentowali (flux to taka lekka techniawa albo coś w ten desen)

Guest Grzehoo

Indie rocka grają chłopaki (skrót od intependent, czyli jeden pies), taki Helicopter niszczy, to jeden z moich ulubionych zeszmaconych kawałków, Banquet też jest nie najgorszy, poza tym raczej nie warto sobie tym zespołem zawracać głowy, bo ich płyty są mocno średnie i wtórne ;].

• 3 years later...