Jump to content

VGA BOX

Guest Maiden

Recommended Posts

Guest Maiden

Tak jak napisałem w innym temacie właśnie kupiłem DC.

Pytanie b. prost. Mam 37' LCD. Boję się, że gry będą wyglądały na nim koszmarnie... Będą?

Jeżeli tak czy warto kupić Boxa? I gdzie?

• Replies 28
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 5 weeks later...
Guest Maiden

Widzisz nie ma tragedii. Z tymże pod VGA Boxem, gry wyglądają b. ładnie, nawet przyrównując je do next genów. Byłem w bardzo pozytywnym szoku - Polecam!

• 1 year later...
  • 1 month later...

Panowie mam pytanie. Czy coś takiego by się nadało:

http://www.allegro.pl/item862454596_konwerter_video_vga_multi_box_crt_lcd.html

O ile poprawa jakości obrazu jest mniej więcej taka jak w przypadku PS2, którą najpierw miałem podłączoną przez chinche a potem component to zakup jest warty wydania kasy. Tylko czy ten konwerter da radę? O oryginalny do DC w dzisiejszych czasach bardzo trudno...

Przeciez to oczywiste że nie uzyskam 720p, przecież nie o to chodzi. Gry z PS2 odpalone po chinchu na 40'' lcd wyglądały słabo natomiast juz podłączone po componencie (nawet te niewykorzystujące trybu 480p!) prezentowały się o niebo lepiej. Podobny efekt chciałbym uzyskać na DC. Jako że componenta do tej konsoli nie ma, jedynym rozwiązaniem wydaje sie wlasnie vga box. Pytam tylko czy taki podany z allegro się nada i będzie tak działał jak oryginał firmowy do DC którego zdobycie obecnie graniczy z cudem..?

Ten sprzęt to sobie daruj. To uniwersalny vga box który poprostu interpoluje obraz do wyzszych rozdzielczosci(a jako zrodlo sygalu ma 576i lub 480i w przypadku ntsc). Daje to tragiczny efekt pogorszenia jakości i w sumie nic więcej. Jednakże dremcast z dedykowanym vga boxem daje obraz w rodzielczosci 480p bez zadnego skalowania ani utraty jakosci przez jakies konwertery po drodze. Problem w tym, że ciężko go teraz dostać. Jednakże bez problemu można go zbudować samemu. Gdzieś na forum dawałem linki z opisem jak coś takiego zbudować.

• 3 years later...