Opublikowano 30 marca 200817 l Tak jak napisałem w innym temacie właśnie kupiłem DC. Pytanie b. prost. Mam 37' LCD. Boję się, że gry będą wyglądały na nim koszmarnie... Będą? Jeżeli tak czy warto kupić Boxa? I gdzie?
Opublikowano 31 marca 200817 l jakosciowo na kablu rgb bedzie tak samo jak z ps2 pod lcd. kilka miechow temu widzialem vga boxa w jakims sklepie internetowym [polskim] w dziale inne konsole czy cos w ten desen. musisz poszukac ewentualnie ebay lub amazon
Opublikowano 31 marca 200817 l Na allegro za 2 godziny sie konczy aukcja z VGA-Boxem, tylko gosc sobie zyczy ~ 160 pln :nonie:
Opublikowano 1 kwietnia 200817 l Rozumiem panowie, że było warto? Bo właśnie się w niego zaopatrzyłem
Opublikowano 3 maja 200816 l i jak Maiden jestes zadowolony??Bo mysle czy soobie nie sprawic znowu DCka bo za grosze chodzi no ale mam lcdka wiec tez chce miec jak najlepsza jakosc...
Opublikowano 7 maja 200816 l czy wszystkie gry obsluguja vga boxa? cos mi sie kiedys o uszy obilo ze tylko nieliczne gry dobrze dzialaja i wygladaja na vga boxie...
Opublikowano 13 maja 200816 l podlaczylem przez RGB i nie ma tragedii takze narazie VGA BOXa sobie odpuszczam
Opublikowano 13 maja 200816 l Widzisz nie ma tragedii. Z tymże pod VGA Boxem, gry wyglądają b. ładnie, nawet przyrównując je do next genów. Byłem w bardzo pozytywnym szoku - Polecam!
Opublikowano 15 maja 200816 l Moze i faktycznie wygladaja lepiej ale cena skutecznie mnie odstrasza od kupna tego cudenka... chyba po prostu musze zobaczyc to w akcji, moze bym sie przekonal
Opublikowano 30 października 200915 l a ja sobie - wreszcie - zrobilem wyjscie VGA w DC jako bonus do tego, wyprowadzilem audio na jacku ;] dziury w plastiku nie wyszly zbyt estetycznie ale przynajmniej wszystko dziala i nie ma masakycznego przesuniecia ekranu na monitorze ;] VGA moda robilem przy pomocy TEGO tutka
Opublikowano 28 grudnia 200915 l Panowie mam pytanie. Czy coś takiego by się nadało: http://www.allegro.pl/item862454596_konwerter_video_vga_multi_box_crt_lcd.html O ile poprawa jakości obrazu jest mniej więcej taka jak w przypadku PS2, którą najpierw miałem podłączoną przez chinche a potem component to zakup jest warty wydania kasy. Tylko czy ten konwerter da radę? O oryginalny do DC w dzisiejszych czasach bardzo trudno...
Opublikowano 28 grudnia 200915 l Przeciez to oczywiste że nie uzyskam 720p, przecież nie o to chodzi. Gry z PS2 odpalone po chinchu na 40'' lcd wyglądały słabo natomiast juz podłączone po componencie (nawet te niewykorzystujące trybu 480p!) prezentowały się o niebo lepiej. Podobny efekt chciałbym uzyskać na DC. Jako że componenta do tej konsoli nie ma, jedynym rozwiązaniem wydaje sie wlasnie vga box. Pytam tylko czy taki podany z allegro się nada i będzie tak działał jak oryginał firmowy do DC którego zdobycie obecnie graniczy z cudem..?
Opublikowano 28 grudnia 200915 l Ten sprzęt to sobie daruj. To uniwersalny vga box który poprostu interpoluje obraz do wyzszych rozdzielczosci(a jako zrodlo sygalu ma 576i lub 480i w przypadku ntsc). Daje to tragiczny efekt pogorszenia jakości i w sumie nic więcej. Jednakże dremcast z dedykowanym vga boxem daje obraz w rodzielczosci 480p bez zadnego skalowania ani utraty jakosci przez jakies konwertery po drodze. Problem w tym, że ciężko go teraz dostać. Jednakże bez problemu można go zbudować samemu. Gdzieś na forum dawałem linki z opisem jak coś takiego zbudować.
Opublikowano 29 grudnia 200915 l http://mmmonkey.co.uk/ polecam. bardzo prosto jest tu opisane jak samemu w domu zrobic vga boxa ;]
Opublikowano 29 grudnia 200915 l Mógłby takie coś zrobić mi jakiś elektryk? Tzn. czy oni wykonują tego typu usługi?
Opublikowano 29 grudnia 200915 l elektryk nie ale elektronik tak ;] z tym, ze bedzie duzo chcial. jakas standardowa usluga to 40-50zl, a w tym wypadku jest troche zabawy[rozbieranie, wiercenie dziur... a i tak najgorsze jest planowanie gdzie i jak to wszystko rozmiescic] , zeby to ladnie wygladalo
Opublikowano 2 maja 201311 l testowal ktos z was VGA Kable z ebaya? bo zastanawiam sie nad zakupem takiego czegos.