liquid-mk 0 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Nie widziałem jeszcze takiego tematu i jestem zaskoczony czy naprawdę nikt nie korzysta z dźwięku przestrzennego? Z tego co wiem konsolka obsługuje standard Pro logic 2. Zamierzam kupić GC odrazu z zestawem głośników i jestem ciekaw czy wystarczy to do zasmakowania dźwięku przestrzennego. Wiem , że nie będzie wysokiej jakości ale czy obejdzie się bez kupna amplitunera?? Jeśli wiesz coś na ten temat prosiłbym o jakieś wskazówki. Pozdrawiam Quote
CoATI 1051 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 gc nie ma wyjscia optycznego, a z nowszych modeli wywalili digital av out... wiec powodzenia ;] NGC ma zwykle stereo i wielkiego halo nie ma;] Quote
liquid-mk 0 Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 gc nie ma wyjscia optycznego, a z nowszych modeli wywalili digital av out... wiec powodzenia ;] NGC ma zwykle stereo i wielkiego halo nie ma;] No tak ale pro logic polega na "zmianie" sygnału analogowego w dźwięk przestrzenny. Także po podłączeniu zwykłymi dwoma kabelkami typu chinch lewy i prawy do zestawu głośników powinniśmy otrzymać jakkolwiek złudzenie dźwięku przestrzennego. W jakim celu developerzy implementują taką opcję tu przykład Star Wars Rogue Leader http://findarticles.com/p/articles/mi_m0EI..._22/ai_84980434 wygląda na to, że sprawa nie jest tak do końca przegrana... Quote
dziki_dziku 4 Posted September 5, 2008 Posted September 5, 2008 dość dużo gier obsługuje PLll, a efekt jest dość dobry(szczególnie w tytułach, które wyszły od N) kilka gier z obsługą PLll: Zelda:WW, Metroid Prime 1i2, Eternal Darkness, i pewnie jeszcze inne, ale te miałem okazję wypróbować i było całkiem nieźle sygnał można wyprowadzić prze cinch, ale bez dekodera żdnego efektu nie będzie, polecam zaopatrzyć się w jakiś nieoryginalny kabel RGB, ponieważ mają one, w przeciwieństwie do oryginała, wyjście na cinch Quote
Recommended Posts