Jump to content

Ustawienia obrazu (X360/PS3)

Featured Replies

Posted

Wiele osob pyta o optymalne ustawienia obrazu swego tv pod konsole. Nie ma co rozdrabniac sie w multum tematow, wszystko tutaj. Ja zapytam o Sharpa 32x20e na poczatek.

Mozna przykleic.

• Replies 10
  • Views 11.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sa gotowe ustawienia testowane przez ludzi, ktore ponoc swietnie sie sprawdzaja. Z wlasnymi gustami to roznie bywa, np nie chce mi sie co raz podjasniac/sciemniac obrazu.

Spore forum, gdie znajde ustawienia tych tv? Najlepiej jakbys mogl zarzucic ustawieniami do sharpa lc 32x20e, wim leniwe bydle ze mnie.

Zapomnialem dodac by znalesc te ustawienia trzeba przeszukac ich forum wpisujac nazwe modelu. W odpowiednim temacie (o konkretnym TV) beda podane ustawienia obrazu. Oczywiscie nie do wszystkich modeli, ale tych lepszych i bardziej popularnych - na bank.

Edited by Jędrek

To do mojego nie ma, choc jest caly topic o tym modelu... ;f

Spytaj czy nikt nie ma zadnych ustawien do twojego modelu.

Witam. Mam pytanie dot. ustawienia obrazu do Sharpa LC-32D44E-GY... bardzo prosze o pomoc poniewaz nigdzie nie moge nic znalezc :/

• 4 weeks later...
  • 2 months later...

Moze niech kto chce napisze jakich ustawien tv uzywa (a noz komus sie przyda):

Sharp LC32x20e

(ustawienia z avforums, jakis typ mi polecil i sie sprawdzaja)

cture setting GAME

backlight +4

contrast +31

brightness +6

colour +2

tint +3

sharpness +2

everything disabled under advanced options (film mode, dynanic contrast, OPC etc all off).

under the options setting i turned off DNR as it can cause blurring. if you really need it on the set it to low.

another thing is the dynamic contrast i prefer the setting off but some people may prefer it on so this is down to your own preference.

Edited by Guest