Jump to content

odłączenie dysku twardego - problem

Recommended Posts

Posted

Witam!

Mam pytanko:

Czy odłączenie dysku Twardego (przy wyłączonej konsoli) może spowodować utratę danych?? Pytam ponieważ konsola strzeliła mi focha i nie pozwoliła mi nic usunąć z dysku (dema profile itp. - mimo, że 2 dni temu normalnie usunąłem i odzyskałem profil) , wiec wyjąłem twardziela i wsadziłem go z powrotem (myślałem, że coś pomoże). Wszystko przy wyłączonej konsoli. Po ponownym włączeniu konsola nie pokazuje ani profili, ani zapisanych gier a po wejściu w ustawieniach na "pamięć" wyświetla się, że dysk niesformatowany:/ Da się to jakoś rozwiązać??

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

przy wylaczonej konsoli nie moglo sie nic stac przy wyciaganiu

a przy wlaczonej dziennie wyjmuje dysk kilkadziesiat razy, do dzis dnia wszystko dziala jak nalezy...tez nie moze sie nic stac, jedynie moga sie nie zapisac dane ktore byly takim wyjeciem przerwane, ten dysk pracuje jak zwykle sata a sata wlasnie mozna odlaczac i przylaczac na wlaczonym urzadzeniu czy to komp czy jak w tym przypadku konsola...

na moje oko to sam dysk pada i robi takie przeboje...

Edited by Juchy
Posted (edited)

Powinienem to zgłosić może do MS (konsola na gwarancji)?? Bo przy okazji xbox zawieszał się coraz częściej i wyskakiwał komunikat żeby przeczyścić płytę ściereczką, nawet przy nowych grach wypakowanych prosto z folii. Kupiłem GoW2 pograłem ze 30 min i wieszała się konsola. To samo przy innych grach.

Edited by sabs2key
Posted

co innego jest wieszanie sie a co innego jest wywalanie komunikatu o brudnej plycie

jak wywala komunikat o brudnej plycie to nic sie nie zawiesza bo konsola dziala i po wcisnieciu eject wyjdzie do dasha, zawiesza sie wtedy gdy nic nei mozna zrobic tylko wylaczyc

skoro konsola jest na gwarancji to oczywiscie ze obie usterki zglosic niech naprawia...

• 4 months later...