Opublikowano 18 stycznia 200916 l Witam, nie ma jeszcze tematu dla tej gry, więc zakładam Otóż: jak zrobiliście aczika "Such Joy Ambition Finds"? Stosowałem się do poradników, gram na Beta Centauri i miasta mają obronę 144, więc są nie do ruszenia. Jak Wam się udało?
Opublikowano 18 stycznia 200916 l Liczy się szybkość - przynajmniej ja tak zrobiłem. Zaraz po rozpoczęciu rozgrywki zaatakowałem najbliższe miasto i cały czas budując rozrastając się atakowałem następne. Trzeba szybko atakować a nie się 'okopywać' bo inne miasta zrobią to samo No i pamiętaj aby atakować masą ustaw przy jakimś potężnym mieście z 10 jednostek tankow i artylerii a potem po kolei atakuj Jak miasto potężne to odpowiednio więcej wyprodukuj. Nie jest to trudny achievement jeżeli stosujesz się do strategi Zerggów z Starcraft Nie liczy się taktyka tylko ilość jednostek i szybkość ataku.
Opublikowano 18 stycznia 200916 l Autor Dzięki. A ma ktoś może jakieś inne propozycje? Próbowałem czekać do końca rozgrywki (2442 rok, czy coś takiego), bo wygrałbym dzięki największemu zaludnieniu - ale okazało się, że na kilka tur przed końcem jedna z cywilizacji wygrywa ekonomicznie bądź kulturowo. No i w sumie nie wiem już, jak próbować - na Beta Centauri cywilizacje stosunkowo szybko mają twierdze, a nie miasta, więc są prawie nie do ruszenia. Jakieś taktyki?
Opublikowano 26 sierpnia 200915 l Pytanie do tych co maja achievementa Absolute Power is Kind of Neat: czy jest jakis blad w opisie tego achievementa. Wedlug gry mam zaliczyc gre na poziomie trudnosci przynajmniej King bez zmiany ustroju. Zrobilem to juz 2 razy, ale achievementa nie ma. Gralem Anglia i Rzymem, ktorzy maja od poczatku odpowiednio monarchie i republike. Nie zmienialem ustroju przez cala gre, a achievementa nie ma. Podejrzewam, ze w jego opisie jest blad. Sugerujac sie jego nazwa, mozna za to odniesc wrazenie, ze trzeba grac na despotyzmie. Moze ktos to potwierdzic?
Opublikowano 26 sierpnia 200915 l zrobiłem go za pierwszym razem grając Amerykanami. ale pamiętam, że niektórzy mieli z tym acziwem problem i krzyczeli, że jest glicz. na x360a.org zdaje się był jakiś temat na ten temat.
Opublikowano 26 sierpnia 200915 l Dzieki. Znalazlem ten temat i okazuje sie, ze opis achievementa jest do du.py, trzeba to zrobic z despotyzmem:(
Opublikowano 5 września 200915 l Mam jeszcze inne pytanie, odnosnie achievementa za ukonczenie gry przed 1000AD na kingu przynajmniej. Skorzystalem z poradnika na xbox360achievements.org, ale ten sposob nie bardzo dziala. Praktycznie drugiego miasta nie jestem juz w stanie zdobyc, bo ma armie lucznikow. Load nie dziala, bo potyczka i tak zawsze ma taki sam przebieg. Czy kos, kto ma tego achievementa, moze podac jakies dodatkowe tipsy, jak mozna zdobyc to osiagniecie?