Opublikowano 15 kwietnia 200916 l Elo, może sposób znany, ale ja wpadłem na to przypadkiem. U mnie działa to na takiej zasadzie ze xboxa mam podpietego pod kompa kablem sieciowym. Nie wiem jak z wifi i routerami, ale z programem który zaraz opisze jest bardzo prawdopodobne też zadziała . Co potrzebujemy? Program na PC o nazwie ORB ( www.orb.com ). Ściagamy, istalujemy, zakładamy konto. Koło zegarka pojawi sie ikonka programu - klikamy prawym i wybieramy CONFIGURATIONS -> MEDIA i dodajemy foldery z nasza muzyka, filmami etc. teraz wystarczy odpalić X'a wejść do biblioteki video/muzyki i stamtąd wybrać urządzenie które ma w swojej nazwie ORB i cała zawartość naszego dysku działa na xboxie . Proste, łatwe i przyjemne. Co więcej program umożliwa nam przejżenie całej udostepnionej zawartości dysku na dowolnym komputerze na świecie (odpalamy przegladarke, tam wklepujemy odpowiedni link, logujemy sie i mamy panel sterowania). Dajcie znać jak tam z wifi i routerami Jeśli było to kasujcie
Opublikowano 15 kwietnia 200916 l Jak masz w ogóle podpiętego Xa do internetu? Bo ja mam kabel internetowy bezpośrednio do modemu. Z modemu kablem na złącze RJ-45 podłączam do switcha. Ze switcha idzie do PCta i jednocześnie do Xboxa. Do czego zmierzam? U mnie Xbox widzi PCta, nie może jakimś cudem nawiązać połączenia, zaś PCet nie widzi w ogóle konsoli - mimo zainstalowanego oprogramowania zalecanego przez sam M$. A mp3 wrzucam na odtwarzacz/pendrive i zapuszczam muzę przez USB.
Opublikowano 15 kwietnia 200916 l Autor u mnie jest tylko polaczenie internet<=>komputer<=>xbox(x do kompa przez zwykly kabel sieciowy). Xbox tez widzi pcta ale nie moze sie z nim dogadac jak w przypadku Fisia, ale właśnie po zainstalowaniu ORBa widac w x'ie tak jakby jeszcze jeden komp i wszystko smiga, bez zadnego ustawiania albo konwertowania plikow.
Opublikowano 17 kwietnia 200916 l A mp3 wrzucam na odtwarzacz/pendrive i zapuszczam muzę przez USB. Kurcze, zgubiłem dwa peny i ten sposób jest nie dla mnie. Chciałem sobie w GTA4 pograć z ulubionymi mp3. Panowie, czy to prawda że można nagrywać mp3 jako audio (na kompie), i potem ripować to na Xboxie? Gdzieś czytałem że jest taki sposób, ale na jaki format by to konsola robiła skoro nie lubią mp3?
Opublikowano 17 kwietnia 200916 l Można nagrać MP3 jako AUDIO. Potem konsola to konweruje na WMA i jest SI