Posted May 7, 200915 yr NI zapowiedziało nowego jrpg tylko na Ps3. Tytuł: Trinity Universe. Na skanach widac postaci z uniwersum Disgaea więc albo mamy tutaj jakisz misz masz albo gra się dzieje w świecie Disgaei. skan 1 skan2 Graficznie raczej będzie to gra na 6-7 ale przynajmniej ostatnimi czasy coś w koncu ruszyło w kwestii jrpg na biednego plejaka.
May 7, 200915 yr Author jeszcze info z Polygami: * Przy projekcie współpracować będzie również Gust. * Gra podzielona będzie na dwa segmenty, w jednym zagramy boginią "Riiserial", a w drugiej części będziemy mieli okazję wcielić się w rolę Kanaty, "psiej czarownicy". * W grze pojawi się mapa świata, po której krążyć będą "dryfujące ciała", dzięki nim przeniesiemy się do scenek lub do lochów. * W tych drugich akcja przedstawiana jest w 3D, a naszym celem jest odnalezienie "pola grawitacyjnego" i zniszczenie go. Gdy nam się uda, to musimy w wyznaczonym czasie uciec z lochów, a za sukces otrzymamy rzadkie przedmioty. W innym wypadku spędzamy czas na kłótniach i rozmowach z innymi bohaterami, aż do czasu uratowania przez kosmitów. * Walka podzielona jest na dwie fazy: ataku i obrony. W tej pierwszej ma się ograniczony czas na działanie i punkty akcji. W grze będzie dostępny system różnorakich combosów, ale trzeba uważam, ponieważ wraz z czasem maleją Wasze punkty akcji. W walce będzie można przełączać się pomiędzy postaciami. * Przedmioty zdobyte w lochach będą pozwalać bogini na dozbrojenie się, a czarownicy na tworzenie nowych stworów. * W grze będzie występował system AAA, czyli uwaga - active animation adventure. Oznacza to, że jak postać będzie pojawiać się w rozmowach to będzie animowana, będzie ruszać oczami, klatką piersiową i takie tam. Taka nowość!
November 30, 201014 yr Panowie, grał ktoś w tę grę? Mi wreszcie się udało zaopatrzyć w nią (bardzo ciężko ją dostać) i w sumie to walki z bossami są dość trudne. Trzeba ostro farmić.
June 6, 201113 yr Ja grałem nawet ją zplatynowałem, i naprawdę ta gierka mi się spodobała, może i fabułą nie zabijal, ale żeby przejść ją w całości i poznać wszystkie wątki to trzeba skączyć ją każdym bohaterem. Dzięki temu odkrywa się true endig, którego zdobycie jest łatwiejsze niż w xedge czy agarescie - ci co grali wiedzą. Ogólnie przyjemna pozycja - ja nie żałuje zakupu, choć napociłem się by ją znaleść...
June 7, 201113 yr skączyć Boze jedyny:< A co do gierki wlasnei mam zamiar sie w nia zaopatrzyc,znalazlem oferte za 70zl nowa folia wiec mam nadzieje ze warto.
June 8, 201113 yr >wlasnei< Parafrazując twoje uwagi, najpierw spraw u siebie literówki, a pózniej poprawiaj innych. Jeśli lubisz takie gry, to zdecydowanie warto, mi się gierka strasznie podobała...
June 8, 201113 yr >wlasnei< spraw ;PPP Moglibysmy tak bez konca bo ja literowki wale na okraglo,bardziej chodzilo mi o tamtego byka ortograficznego bo az bije po oczach. Mialem na mysli wylacznie pozytywne nastawienie a nie sie czepiac ;s Ok to skoro tak to sie zaopatrze w gierke,dzieki.
July 9, 201113 yr No jak bede mial chwile zeby w nia pograc,moj problem polega na tym ze uwielbiam jrpgi ale nie mam calych dni zeby w to grac a jak juz cos zaczne to zagladam w kazdy zakamarek co tez przedluza czas przechodzenia gierki...a spoooooro mi zostalo do przejscia bo mam kazda platforme + lubie retro
July 9, 201113 yr To witaj w klubie, bo ja mam tak samo jak Ty, też mam każdą platformę, i szykuję się do zakupu kolejnych. Lubię retro, grafika w grach nie jest dla mnie najwarzniejsza, a wnetrzności sprzętu nie decydują o moim zakupie danej konsoli tylko gry. No i lubię jrpgi, którym staram poświęcić bardzo dużo czasu, którego notabene co raz mniej... Wracając do TU, to ja by zdobyć platyne (która w sumie nie jest trudna tylko czasochłonna - to nie Cross Edge) poświęciłem jej dobre półtora miesiąca, więc czasu napewno potrzeba. Jeśli będziesz gierke platynował, to uwarzaj na pewne bugi, bo gierka lubi się wieszać, szczególnie przy preglądaniu galerii, i statystyk, ekwipunku itp. No i co najmniej jedno trofeum jest zabugowane, i nie wyskakuje wtedy kiedy powinno, tylko wówczas jak się zrobi pewien myk z innym trofeum - przynajmniej ja tak miałem... Edited July 9, 201113 yr by P-chan
September 7, 201113 yr Jestem dziś w małym sklepiku w Poznaniu a tu patrzę - Trinity Universe :o. Za 100 zł. Olaboga, aż nie wiem co zrobić