volken 0 Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Witam. Niedawno zakupiłem Megadrive'a. Jako że 99 % moich konsol podłączam przez eurozłącze, tak teraz mam problem z podłączeniem Segi Megadrive. Jest ona podłączana do tv przez kabel antenowy z przełączką. Jeden koniec kabla podłączam do wejścia "RF" w konsoli, zaś drugi do wejścia antenowego w telewizorze (mam ponad piętnastoletniego Philipsa). W instrukcji jest napisane, aby kabel od anteny (mam kablówkę, więc podłączyłem ten od kablówki) podłączyć do przełączki, a następnie ustawić przycisk na położenie "RF" (jest jeszcze "ANT"). Zrobiłem coś takiego i kicha-brak dźwięku, obrazu. i tutaj moje pytanie: w jaki sposób trzeba podłączyć segę, żeby był obraz i dźwięk (używając wejścia antenowego)? Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to comment
Di 815 Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Próbowałeś konsolę podłączyć bezpośrednio do telewizora? Quote Link to comment
volken 0 Posted June 18, 2009 Author Share Posted June 18, 2009 Mam tylko tą przełączkę z dwoma końcówkami, o której wspomniałem. Przez nią podłączam konsolę. Quote Link to comment
koniol21 9 Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Ale wiesz ze musisz znaleźć sygnał z konsoli, tak jakby to był normalny kanał TV ? Quote Link to comment
volken 0 Posted June 19, 2009 Author Share Posted June 19, 2009 Tak i z tym jest problem. Quote Link to comment
Recommended Posts