mortis 2 Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 (edited) Witam, przejrzalem juz prawie wszystkie tematy w tym grupowcu, poczytalem opinie o roznych zespolach/wokalistach ale nigdzie nikt nie wspomnial o grupie Endefis. Watpie zebyscie jej nie znali bo w tym grupowcu jest sporo znawcow. No wiec na poczatek troche info: Endefis, to polska grupa muzyczna wykonująca rap. Powstała w Warszawie 1997 roku w składzie Bartosz Tomzik, Mieszko Maciejewski pseudonim "Miexon" oraz Jakub Walczewski psuedonium 1z2, który dołączył do grupy w 2004 roku. Pierwszy, oficjalnie wydany utwór zespołu pt. "Zastanów się" powstał pod koniec 1999 roku, a wydany został na kompilacji pt. W(pipi)ione bity Dj 600 V. Pierwszy album grupy ukazał się natomiast dopiero w 2003 roku, a więc został nagrany jeszcze bez 1z2 i nosił tytuł O tym co widzisz na oczy. Wydała go wytwórnia T1-Teraz. Drugi album zespołu pt. Być albo nie być wydany został w 2005 roku nakładem wytwórni UMC Records. Promował go singel pt. Nie chcę być sam. Jak dla mnie chlopaki zrobili kawal dobrej roboty i bardzo przyjemnie sie ich slucha, najlepiej przed snem zeby sie rozluznic. I znowu sie zastanawiam: czy nikt inny w tym grupowcu ich nie slyszal? Nikt nie ma zadnej wyrobionej opinii? Czekam na komentarze ;] Pozdro Tutaj linki do albumow dla tych ktorzy nie mieli okazji sprawdzic: Endefis- Byc albo nie byc http://rapidshare.com/files/208817686/Ende...PL-2005-TET.rar Endefis-O tym co widzisz na oczy http://rapidshare.com/files/66565702/Endef...PL-2003-TET.rar Edited July 1, 2009 by mortis Quote Link to comment
Pan Pieczarka 167 Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 Dostałem kiedyś płytę O Tym, Co Widzisz Na Oczy jako gratis do 27 Elda, nie odfoliowałem nawet. Po prostu spodziewam się hiphopolo na poziomie 18L. No, ale odfoliuję ją i przesłucham. Zdam relację. Quote Link to comment
tk___tk 4795 Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 KIedys bym tak powiedział, ale niedawno odpaliłem i jestem daleki od zachwytów. Quote Link to comment
Pan Pieczarka 167 Posted October 16, 2009 Share Posted October 16, 2009 No, posłuchałem trochę i wiele się nie pomyliłem - taki 18L stajl, tylko bity lepsze. Quote Link to comment
mortis 2 Posted October 16, 2009 Author Share Posted October 16, 2009 nie no ja uwazam ze O tym co widzisz na oczy jest na serio gleboka plyta i nie ma sie do czego doj.ebac ;] Druga tez jest niezla taka bardziej "skoczna" nie zmuszajaca do glebszych refleksji ale tez wporzadku Quote Link to comment
Recommended Posts