Jump to content

Break Dance

Black Dice

Recommended Posts

Siema. Mam temat nie typowy lecz w Hyde Parku mogę sobie pozwolić na taki ;) Chciałbym zacząć uczyć się Break Dance lecz wydaje mi się że początek jest najtrudniejszy i najtrudniej sie zebrać . Może ktoś poratuje doswiadczeniami . Dzięki za wszystkie odpowiedzi :D

Ps. Ten temat jest do skasowania

Edited by Black Dice
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

No mam mniej niż 18 lat :D nie boje sie połamania tylko jak patrze na tutorialach na niektóre figóry np. bary , windmill ( gdzie instruktor mówi że na początek dosyć prosta figura ) to co bd dalej :D Wiem że napewno nie zaczne od tych wigur tylko bd uczył sie bardziej podstawowych np. Top rock'ów w wielu odmianach i freezów :) Dzięki za odzew :D

Ok temat do zamknięcia .

Ja sie uczylem przez chyba rok majac jakies 13lat,. Skonczylem tylko dlatego ze zamkneli grupe, bo wychowawcy polecieli sobie w kulki na zajeciach. Wbrew pozorom to nie jest ciezkie, o ile jestes jako tako wysportowany. Inaczej to mozesz zapomniec, zeby np robic freezy na 1 rece, bo sie obsrasz, nie utrzymasz rownowagi i swojego ciala. Ogolnie to warto zacznij, najlepiej znajdz sobie jakas grupe z okolic albo chociaz jakas osobe, z ktora moglbys sie uczyc. Sam stracisz szybko motywacje, jak Ci cos zacznie nie wychodzic i lipa.

Zacznij od stawania na rekach i tak sie utrzymaj bez wiekszego kiwania sie pare sekund ;) To imo podstawa - silne rece.

A ogolnie to zes wyjechal z zajawka , jak ktos wczesniej napisal , ze robil freezy po teledyskach music instructor :D

Nie wiem ile mialem wtedy lat , czasy PSX Abe i teledysku Get Freaky. I tak lepsze teledyski mial Flying Steps ;) Storm na tamte czasy dawal rade , na battle numer jeden , z roku na rok paleczke przejmowali azjaci.