Yaqza 0 Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Poddenerwowany nieco hałaśliwą emulacją gier z Xboxa na 360 (wirująca płyta w KotORze niekiedy zagłuszała dialogi) i różnej maści niedoskonałościami tejże zakupiłem Xboxa. I tutaj pojawia się pewien szkopuł: Splinter Cell emulowany na 360 wygląda świetnie - żywe kolory, zero "ząbków" (mam 360 z podstawowym kablem, takim z przełącznikiem TV/HDTV). Jednak gdy tę samą grę odpalam na Xboxie witają mnie ząbki (także ta konsola została wyposażona w podstawowy kabel). Kupiłem kabelek szumnie nazwany RGB Cable Pro Advance ( praktycznie że identyczny z tym: http://allegro.pl/item719360967_kabel_rgb_...nia_fa_vat.html , tyle ze w zielonym opakowaniu). Okazało się, że to 10 zł wyrzucone w błoto, bo jakość obrazu jest... gorsza, niż z podstawowym kablem (a gdy nim poruszę zmieniają się kolory na ekranie... i wszystko staje się czerwone, zielone lub niebieskie). A teraz przejdę do meritum: jak pozbyć się tych paskudnych ząbków? Telewizor, jakiego używam, to zwykłe CRT z wejściem Euro. Skoro już zakupiłem X'a, to chciałbym jednak mieć obraz porządnej jakości. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Quote Link to comment
Juchy 24 Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 odpowiedz prosta szukac oryginalnego kabla RGB od Microsoftu... Quote Link to comment
Recommended Posts