McDrive 3049 Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 Pan Kohta Hirano znów tworzy, tym razem jest to manga pt "Drifters". Manga powstaje od przeszło 5 miesięcy, już można poczytać 5 chapterów, które są wiadomo dość krótkawe(od 10-25 stron). Bazuje na prawdziwych postaciach historycznych Japonii, którzy zostają przeniesieni do innego świata/ wymiaru(jak tam chcecie). Są tam elfy, i jakaś dziwna organizująca śledząca poczynania osób takich jak oni. Głupawy jest ten mój opis <_< , ale trza jakoś zacząć. Od razu piszę, że główny bohater jest bardzo podobny do Alucarda z wyglądu. Poczytać można na jakichkolwiek stronach masowo udostępniających jakiekolwiek serie Quote Link to comment
szaden 228 Posted September 9, 2009 Share Posted September 9, 2009 Ta seria to nic ciekawego. Sposób kadrowania, design postaci i nawet długość chapterów, żywcem wyjęte z Hellsinga. Zaliczam się do fanów poprzedniej mangi Hirano jednak według mnie to jest jawna kpina z czytelnika. Najbardziej dziwi mnie to, że wydawnictwo to puściło i nie grożą mu zawieszeniem serii za tak skandalicznie krótkie rozdziały, które pojawiają się w dodatku co 2-3 miesiące. Podsumowując: nie polecam, no chyba że naprawdę nie masz niczego ciekawszego w zasięgu ręki Quote Link to comment
McDrive 3049 Posted September 10, 2009 Author Share Posted September 10, 2009 Ta seria to nic ciekawego. Sposób kadrowania, design postaci i nawet długość chapterów, żywcem wyjęte z Hellsinga. Zaliczam się do fanów poprzedniej mangi Hirano jednak według mnie to jest jawna kpina z czytelnika. Najbardziej dziwi mnie to, że wydawnictwo to puściło i nie grożą mu zawieszeniem serii za tak skandalicznie krótkie rozdziały, które pojawiają się w dodatku co 2-3 miesiące. Podsumowując: nie polecam, no chyba że naprawdę nie masz niczego ciekawszego w zasięgu ręki To nie jest Berserk Jak na razie nie ma opóźnień półrocznych Quote Link to comment
szaden 228 Posted September 11, 2009 Share Posted September 11, 2009 (edited) No sorry, właśnie sprawdziłem, że wychodzi co miesiąc W sumie te 13-15 stron mangi co miesiąc, a nie pół roku robią dużą różnicę Edited September 11, 2009 by szaden Quote Link to comment
McDrive 3049 Posted September 11, 2009 Author Share Posted September 11, 2009 No sorry, właśnie sprawdziłem, że wychodzi co miesiąc W sumie te 13-15 stron mangi co miesiąc, a nie pół roku robią dużą różnicę Mnie tam się podoba ta seria; ale znając autora to pewnie opóźnienia w końcu będą Quote Link to comment
Recommended Posts