Di 845 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Dyskusje na temat tej postaci w Tekkenie 6 na PS3/X360/PSP oraz Tekkenie 6 BR na automaty. Quote
tokis 0 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Gra ktoś Kryśką na poważnie w PL? Jakieś pomysły co robić najlepiej po: - RLX 4~3 (pod ścianą) - HSP 4 W! ? A uf+1+2 jako cios boundujący to jakieś g***o - ciężko tym trafić kogoś na ścianie po wall carry, ja chce coś w stylu b+1 Bryana, bo innego, szybkiego B! ze stójki nie ma. Quote
blaugrana20 0 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 (edited) p+4 i 3+4 daje B ze stojki , a po RLX 4~3 (pod ścianą) robie 2,3 lub 3+4 ,poczym d+2,3 (HSP) dalej ile wyobrazni:) Edited November 29, 2009 by blaugrana20 Quote
tokis 0 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Z tego co się orientuję to 3+4 nie daje B!, ale 3+4,3 już tak, niemniej powodzenia żeby to posadzić w stojącego przeciwnika! Pisząc RLX 4~3 mam na myśli JS na low po którym zostajemy w HSP, więc ja robię z reguły HSP 2,4 lub ~f, RLX 2,3. Po HSP 4 W! siedzi zawsze HSP 2,4, ale więcej bierze: HSP 2, FC d+2, WS 4 jednak z kątów często nie trafia. W tej części w moich oczach bardzo zyskało HSP d+3+4, które magicznie omija dużo ciosów na mid, a także (FC)d+1_d+2 od większości postaci, będąc przy tym mocnym juggle starterem! Można pokusić się więc o konkretną wymianę z HSP o czym w DRce nie było mowy - teraz, gdy mamy do dyspozycji jeszcze niewyrywalny rzut, 10-klatkowego mida gaszącego często wszystkie próby przerwania, czy też lowa z konkretną przewagą, gra w HSP daje dużo więcej przyjemności! Zacząłem też używać nowego przejścia z RLX do HSP (RLX f+1+2), które jest naprawdę szybkie i daje konkretne możliwości mieszania i zaskakiwania nieogranego przeciwnika! IMHO - T6 Christie>>>DR Christie. Quote
blaugrana20 0 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 (edited) Nie jestem pewien ale po RLX 4~3 wchodzi: 2. RLX 4~3 , 2, f+4 B! ~f~f , d+4,3 A ten mid 10-klatkowy z HSP to jaki? Nie ma tamtego juggla pomylilo mi sie przepraszam:) Edited December 1, 2009 by blaugrana20 Quote
Di 845 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 (edited) Ten mid to HSP 4. Jeśli możesz, to nagraj tego pierwszego juggle'a. @Tokis Pod ścianą spróbuj coś takiego: RLX 4~3, HSP 2,4,3. Jeśli przeciwnik nie zrobi rolla, to ostatni cios wejdzie. Jeśli zrobi, to zamiast kończyć stringa możesz za pomocą HSP 2,4,b+1+2 wejść znowu do HSP i tutaj pomęczyć przeciwnika. Jest jeszcze taka opcja: RLX 4~3, HSP f, 1,2 i stary przeskok nad rollującym przeciwnikiem, po którym czasem zrobisz gwarantowane BT d+1 lub BT d+2. Ale czy wybitka z FC jest potem na gwarancie, to już nie wiem. Edited November 30, 2009 by Di Quote
houseplayer 0 Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Chciałbym jakieś fajne ściany do Krystyny lepsze niż u+4, d/f+3+4. Może ktoś z Was kombinował z u/f+3+4. Wydaje mi się, że ten cios ma potencjał w tej kwestii. Ze standardowych juggli polecam to: RLX 4~3 HSP 2 b+3,3 RLX 2,4 (B!) d+2,3 RLX 3 i wariacje. Można to robić z wszystkich wybitek po modyfikacji. Po d/f+3+4 ja robię d/f+1,1 u/f+1+2 (B!) b+4,4,3+4. Jak macie lepszy standard to piszcie. Po rzucie 1+3 robimy d+4,3. Low wchodzi na gwarancie a jak kolega źle wstanie to łyka wszystko w plecy. Po trafionym FC d/f+4 RLX mamy parę szybkich lowów (4~3 albo 1,3), które są spoko jeśli przeciwnik się ich nie spodziewa. Jeśli się spodziewa będzie parował albo, co gorsza stosował low crushującą wybitkę. Na takich ananasów robimy RLX 4. Przewaga w klatkach pozwala to stosować na pewniaka (chyba) a po ewentualnym bloku jesteśmy bezpieczni. Niestety nie poszczujemy już tak jak w piątce i DeeRce wstającym 3, które przewraca tylko na CH i w paru dziwnych sytuacjach. Mamy tu do czynienia ze znacznym osłabieniem postaci w tej kwestii niestety, bo juggle po tym należały do najsilniejszych w grze (obok Xiały). Nie mamy też f,f+3 z rozbiegu a zamiast tego jakąś ciulową strasznie karalną podcinkę. Bardzo doceniłem "sidestepy" z RLX. Są wbrew pozorom dość szybkie i zmieniają rytm wyprowadzania ataku. Quote
Recommended Posts