Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Piotr Mańkowski - Cyfrowe Marzenia

Featured Replies

Opublikowano

Cześć. Ostatnio przechadzając się po jednym z Warszawskich Empików natknąłem się w dziale z grami na wyżej wymienioną książkę. Nie zastanawiając się zbyt długo, jeszcze zanim policzyłem pieniądze w portfelu, włożyłem owe wydawnictwo pod pachę i powędrowałem do kasy. Krótki opis tego tytułu znajduje się tutaj. Moje pytanie brzmi, czy czytaliście już tę pozycję i jeśli tak, to jakie wrażenie na Was wywarła? Ja jestem mniej więcej w połowie, więc swój komentarz zamieszczę za kilka dni, po skończeniu książki.

Edytowane przez Paweł Galas

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 596
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

O książce dowiedziałem się z Polygamii i kupiłem jak tylko wyszła. Książka jest dobra, wciąga i przyjemnie się czyta. Jak napisał ktoś w recenzji, nie jest to poziom akademicki tylko bardziej liceum. Książka nie wyczerpuje tematu tylko opisuje najważniejsze wydarzenia i gry. Fajnie że autor doszedł aż do czasów współczesnych, chociaż tego okresu czytelnicy najbardziej się czepiali bo jest opisany pobieżnie i zbyt subiektywnie oraz pomija kilka rzeczy. Mnie w książce irytuje tylko jedno - chamskie spojlery dotyczące zakończeń które zepsuły mi już dwie gry które miałem na liście "do przejścia kiedyś". Zamiast "bohater na końcu ginie, a zdrajcą okazuje się być jego lokaj" można było napisać "zakończenie było zaskakujące, i gracze byli wstrząśnięci. Warto samemu się o tym przekonać".

Opublikowano
  • Autor

winien jestem swoją opinię, więc ją napiszę :) Otóż według mnie książka jest napisana bardzo fajnym językiem, jak to się mówi - lekkim piórem :). Starszym czytelnikom przypomni na pewno wiele nazwisk czy tytułów, a młodych (czyli takich, którzy nie mieli styczności nawet z naszym Pegasusem bądź też niepamiętających jeszcze pierwszego Playstation) zaznajomi z branżą i pogłębi jej znajomość. Niestety, ci starsi nic odkrywczego tutaj nie znajdą. Mimo to polecam każdemu, kto chce przywołać kilka wspomnień. Ot, takie Ekstrimowe "To było grane" w formie książkowej :)

Opublikowano

Przeczytalem. Nie ma co sie czepiac, ze jakies gry nie ma w ksiazce, bo ciezko jest umiescic 'wszystko' aby kazdy byl zadowolony. Jednak czytajac ksiazke nasuwaly mi sie dwie rzeczy, jesli starsze generacje(tak do czasow nesa) byly opisywane bardzo obszernie i szczegolowo tak nowa generacja to niemal tylko pare zdan. Jak pisalem nie da sie dogodzic kazdemu, ale niewybaczalne jest ze niemal zupelnie Polska zostala pominieta. Autor wspomina troche o pewexach i LKavalon i to chyba na tyle.