Opublikowano 10 lutego 20178 l ''Albo ja zabiję świat albo świat zabije mnie'' - Włóczykij, Pier Paolo Pasolini.
Opublikowano 19 czerwca 20177 l Seth Brundle: I was not pure. The teleporter insists on inner pure. I was not pure. Ronnie: I don't know what you mean. Seth Brundle: A fly... got into the... transmitter pod with me that first time, when I was alone. The computer... got confused - there weren't supposed to be two separate genetic patterns - and it decided to... uhh... splice us together. It mated us, me and the fly. We hadn't even been properly introduced.
Opublikowano 21 czerwca 20177 l You have to consider the possibility that God does not like you. He never wanted you. In all probability, he hates you.
Opublikowano 5 września 20177 l To może być mój ulubiony temat, bo tak się składa, że mam cały katalog ulubionych cytatów. The Discreet Charm of the Bourgeoisie (1972)* do męża kochanki, który "nakrywa" ich w hotelu: - Ona jeszcze zostanie, muszę jej pokazać żąsary. *kochanka po wyjściu męża:- Jakie żąsary?- Nie wiem, wszystko jedno Robocop 2 * Dziecko do Robocopa: "Go fuck a refrigerator, peckerneck!" La Strada (1954)* - Ale masz dziwną twarz! Jesteś prawdziwą kobietą? Wyglądasz jak karczoch! Dzień żywych trupów [1985]* BUUUUUUUUUUUB! Shoot'Em Up [2007]* - Oh my God. Do we really suck or this guy is really that good? X-men Apocalypse [2016]* - Henryk, proszia cie, nie rob tego. Troll 2 [1990]- They're eating her and then they're going to eat me. Oh my ghoaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaad! Gwiezdne Wojny IV: Nowa Nadzieja (1977) * Ben Kenobi: - And these last points are too acurate to Sand People. Only Imperial Stormtroopers are so precise. Escape from L.A. [1996] - He has entered the world code.- 666-Sir, that will shut down the entire planet.- He did it, he shut down the earth! DOG DAY AFTERNOON [1975]* - I am flying to the tropics - fuck the snow!* - Will you shut the fuck up and just talk to me.
Opublikowano 8 czerwca 20186 l -młody Boris: "A co to jest Żyd? -kaznodzieja: Nigdy nie wiedziałeś Żyda? Spójrz, mam tu kilka rysunków. To są Żydzi. - młody Boris: Wow, naprawdę? I wszyscy mają rogi? -kaznodzieja: Nie, tylko Żydzi rosyjscy. Żydzi niemieccy są w paski." -Boris: "O, Władimir Maksymowicz! Ty żyjesz? -Władimir: Nie, nie żyję. Popatrz na tę dziurę. -Boris: Czy to boli? Władimir: Nic nie czuje. -Boris: Nie wyglądasz źle jak na nieboszczyka, a nawet lepiej niż za życia. Chyba śmierć ci służy. -Władimir: Wyświadcz mi przysługę. To pierścionek zaręczynowy, chciałem zrobić ukochanej niespodziankę... -Boris: Mam go jej zanieść? -Władimir: Nie, po co?! Odnieś go do jubilera w Smoleńsku, Pietrosznik, Władimir Pietrosznik. Powiedz mu, że umarłem i odbierz zaliczkę (...)."