Jump to content

Red Orchestra 2: Heroes Of Stalingrad

EvilGucio

Recommended Posts

Posted (edited)

1e7b670credorchest-400x150.jpg

Witam! Własnie na półki sklepowe trafiła druga część Czerwonej Orkiestry zatytułowana Heroes Of Stalingrad. Jeżeli graliście w jedynkę to na pewno zainteresowała was zapowiedz drugiej części gry niestety producenci zrezygnowali z jakiejkolwiek formy promocji czy reklamy gry dlatego jest o niej tak cicho i jest chyba kierowana tylko do fanów pierwowzoru. Zdecydowanie tak jak jedynka jest to produkcja dla hardcorowców ponieważ rozgrywka jest ciężka do opanowania i stawia na realizm przez co na pewno fani Call Of Duty (oczywiście nie mam na celu ich obrazy) i beztroskiego fragowania zastępów graczy długo tutaj nie zabawią ale dzięki hardcorowemu podejściu do tematu jest tylko ciekawiej i czerpiemy większą satysfakcję z zabicia wroga. Uraczono nas nawet kampanią Single Player ale jest ona tylko zwykła przystawką do Multiplayera na którym głownie skupia się Red Orchestra. Ciekawe jestem czy ktoś z was już posiada tą produkcje? I jakie ma odczucia? Klucze Steam są do nabycia za około 56zł i myślę, że warto zwłaszcza po graniu w jedynkę i jej późniejszego rozwoju który zaowocował sporymi aktualizacjami. Poniżej macie gameplay:

http://www.youtube.com/watch?v=eEC2mFiuHyc

Edited by EvilGucio
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Na razie gra jest mocno zabugowana ( problemy z refreshem serwerów , brak naliczania k/d , wywalanie z gry ) ale klimacik jest po prostu rewelacyjny , gram od premiery i na serwerach 32 vs 32 realizm jest po prostu za(pipi)ista rozgrywka , zero dzieciarni i latania po respawnach - spokojna "walka pozycyjna" . Zobaczymy jak ją połatają (już wyszedł patch 220 mb) to coś czuje że będzie w co grać w przerwach od BF3 PC heh

Posted

Ja tylko czekam aż cena spadnie do bardziej atrakcyjnej ceny. Z tego co widziałem rozgrywka jest całkiem fajna, a realizm całkiem spory. No i nie ma to jak WWII bo klimatów współczesnych mam już serdecznie dosyć.

Guest Mr. Blue
Posted

Sorry, ale ja nadal mam w pamięci okres w którym FPSy obracały się tylko w okół IIWW i nadal mam po nich zgagę.

Posted (edited)

Dokładnie sądzę jak jak wy panowie, że klimat WWII jest nie do przebicia. Ostatnia taką poważną gra była Call Of Duty 3 i powiedzmy BiA: Hells Highway i od czasu CoD4 ciągle ten nowoczesne konflikty :confused: Ciekaw jestem jak teraz pokazali by ten konflikt z obecną technologią na przykład na poziomie Battlefielda 3 czy hoolywodzkich akcji z Modern Warfare, już wyobrażam sobie to lądowanie Aliantów w Normandii i plaże Omaha. Wracając do Red Orchestry 2 to na pewno martwi to co napisał dc1982 lecz z jedynką było podobnie i natychmiast zalali ją falą patchów zarówno małych i ogromnych wiec w tym przypadku powinno być podobnie. Sam sobie będę musiał sprawić swoją kopię gry bo też uwielbiam ten realizm i zagrywałem się w jedynkę, klimat ponad wszystko :)

Edited by EvilGucio
Posted

Zgadzam się z wami , jednak klimat WWII z względu na autentyczność zawsze będzie rządził i faktycznie od czasu BiA:Hells cisza w temacie (teraz lepiej wirtualnie zrobić inwazję na Teheran w BF3 "oswajając" opinię która w większości i tak nie wie gdzie toczy się akcja , ot celujemy do muzułmanów heh) . Od razu po grze poszedł 6-częściowy cykl Apokalipsa WWII w kolorze (swoją drogą polecam jak diabli) , a w samym Red Orchestra 2 podoba mi się realizm strzelania (odrzut i realistyczna balistyka) i poruszania się i to że ludzie nie biegają pojedynczo po mapie bokami czy na tyły jak w większości fps-ów (jest zresztą śmierć za wkroczenie za blisko respa) tylko starają się popychać linię frontu całościowo i zmusić przeciwników do odwrotu a jeden-dwa strzały kładą przeciwnika , no momentami wygląda to fenomenalnie (albo gdy jesteś w budynku i słyszysz niemiecki wiesz że ta gnida jest gdzieś w pobliżu heh) . Mimo że wywala i już widziałem nie jeden glitch to ciągnie do gry jak cholera .. Ile ja bym dał żeby Activision wróciło z nowym silnikiem w te klimaty echh

• 8 months later...
  • 10 months later...
  • 1 year later...