Opublikowano 8 listopada 201113 l Nie mogłem znaleźć odpowiedniej nazwy do tematu. Mam pytanie do ludzi z muzycznym uchem. Czy te dwa utwory nie brzmią bardzo podobnie? Philippe Vachey - Song of Gabriel (Little Big Adventure 2 Theme) Moment od 2:15 do 2:25 + ze dwie sekundy (granie ksylofonu) http://www.youtube.com/watch?v=pVAevdLm-HE John Murphy - Surface of the Sun Moment od 1:05 do 1:15 + ze dwie sekundy (ciche przygrywanie pianina) Nie mam żadnego talentu muzycznego i chciałbym usłyszeć opinię kogoś kto się zna, ale również jestem ciekaw co inni mają do powiedzenia. Bardzo podobnie brzmi melodia zwłaszcza te wejścia i przygrywki ksylofonu w jednym i pianina w drugim. Edytowane 8 listopada 201113 l przez MierzejX
Opublikowano 17 listopada 201113 l Brzmi podobnie, bo w muzyce po prostu często stosuje się podobne patenty... Takie zagrywki słyszałem również w innych soundtrackach.
Opublikowano 26 grudnia 201113 l Po tym co teraz się wyrabia na rynku muzycznym to takie szczegóły nie powinny nikogo dziwić. Pomyślcie teraz jak sławne stało się odgrzewanie utworów z lat 50-tych. Nie mają już nowych pomysłów, a na prawdziwy twór ludzkiego myślenia będziemy czekać latami.
Opublikowano 28 grudnia 201113 l Sztuka to nie osobne wyspy. Pomysły i patenty się mieszają czy to w muzyce, filmach czy książkach.
Opublikowano 7 lutego 201213 l Brzmi podobnie, ale dopóki nie jest to chamska przeróbka, niewiele da się z tym zrobić