Skocz do zawartości

bootowalny pendrive

Featured Replies

Opublikowano

Chcialbym zrobic bootowalnego pendriva ze swojego Kingstona 4GB. Podobno trzeba sformatowac go na system FAT. Tylko ze w HP USB Disk Storage Tool nie mam w ogole do wyboru systemu FAT, jest tylko NTFS :/ WTF Dżony

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 20,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

A co za problem zrobić mu formata spod Windowsa?

Opublikowano
  • Autor

No ale da sie tylko na fat32, a to chyba ma byc zwykly fat (nie mylic z Rozim- fat16)?

Opublikowano

po co ci fat16 bedzies dosa stawial z dyskietki ?

Opublikowano

Jaka masz plyte glowna?

Opublikowano

Fat32 spokojnie wystarczy, zadnych fat16 nie trzeba.

Opublikowano
  • Autor

płyta dosyc stara... asus p5gc-mx/ntt

i chyba fat musi byc, popróbuje na dniach na mniejszym pendrive...

Edytowane przez LooKaZ

Opublikowano

Nie ma zadnej roznicy czy fat czy ntsc, peny chyba nie maja opcji na format na ntsc.

Opublikowano

Nie ma zadnej roznicy czy fat czy ntsc, peny chyba nie maja opcji na format na ntsc.

Na ntsc na 100% nie mają...

Opublikowano

Co Wy gadacie. Ja co kilka dni formatuję pena na SECAM i jakoś działa wsio!

Opublikowano

Na ntsc na 100% nie mają...

Na 100% mają ;) Sam stawiałem windowsa z pena i był sformatowany pod NTSC. Można praktycznie każdy system plików na penach zrobić odpowiednim programem, np tym HP costam

Opublikowano

ahahahhaha XD

Weź sobie wpisz w google NTSC, bo jak Ty na tym postawiłeś Windowsa i to udowodnisz, to jutro dostaniesz ciepłą posadkę w Google albo innym CIA :D

Opublikowano

na ntsc na 110% nie pozwoli, predzej na pal w koncu jestesmy w europie....

ale ntfs mozna bez problemu

• 1 rok później...
Opublikowano

odgrzewam kotleta

mam problem z uruchomieniem pendriva po zbootowaniu. zrobiłem na netbooku format dysku (jest czysciutki) i chce zainstalować win xp. zbootowałem pena, dwa kompy go widzą bios w netbooku tez ale setup windowsa nie chce ruszyć, ustawiłem piorytety w bootowaniu (usb stick jako pierwszy) w boot menu tez odpalam pena i nie chce winda się instalowac :( jakieś pomysły? od wczoraj sie z tym męcze i nie idzie zainstalować twgo dziadostwam nawet linuxa próbowałem instalowac i też nie bangla :(