Jump to content

Azjatycki pop

Guest

Recommended Posts

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

ogólnie dziwne zjawisko - z jednej strony pop a z drugiej potrafi przyciągnąć do siebie ludzi, którzy na to słowo reagują natychmiastową wysypką. No ale nie ma się co oszukiwać - również i tam jest masa śmieci (czyt. znacząca większość nie nadaje się do nawet jednego przesłuchania) ale niekiedy trafią się jakieś typowo imprezowe perełki.

Przykładowo to co Psyko wrzucił w drugim temacie tj. 2NE1 - kawałki repetytywne aż do bólu i nawet dzieciaki z "Kids react" wyśmiały ten zespół ale i tutaj trafia się

. Zwróćcie uwagę na stylistykę - wygląda toto jak utrzymane w klimatach a'la Majka Jeżowska a mimo to sprzedaje się całkiem dobrze. Co ciekawe to to, że to właśnie ten zespół zaczyna podbijać Stany. Może Koreańczycy znaleźli złoty środek i doszli do tego, że robienie z popu quasi-poważnej muzyki (jakieś ballady i inne gdzie wokalistki jęczą jak Celine Dion) mija się z celem i lepiej schodzi "czysty fun".

a jako bonus coś co swego czasu doszło nawet do nas (było na joemonster)

Edited by greah
Posted (edited)

Dziwne jest to, że ja od dłuższego czasu mam jakieś uczulenie na azję, a tu mamy wszystko, co nazywam "japońskością", a mimo to podoba mi się. Po części to syndrom "tak chu.jowe, że aż fajne" :)

Epicki temat dla trzech osób!

2EN1 ma tylko fajny kawałek i klip, który wrzucałem już w innym temacie. W sumie znam może z 10 klipów tak w ogóle.

http://www.youtube.com/watch?v=j7_lSP8Vc3o

i...

Edited by Guest
  • 1 month later...