Jump to content

Krew z krwi

schabek

Recommended Posts

r,id,d140NTA7aF4yNzU7dV5odHRwOi8vaS53cC5wbC9hL2YvZmlsbS9vcmcvNTYvNDYvMDMwNDY1Ni5qcGc7dF5qcGc7c15zZXJpYWxlO2Z0XjE=.jpg

"Krew z krwi" to sensacyjna produkcja Canal +. Serial opowiada historię Carmen - wdowy po zamordowanym gangsterze, która by chronić rodzinę jest zmuszona przejąć jego rolę.

Carmen wraz z rodzeństwem – bratem Wiktorem i siostrą Marleną dorasta w Gdyni. Jest córką liczącego się przestępcy Andrzeja Roty. Zawsze stara trzymać się z dala od kryminalnego półświatka, co udaje się, dopóki nie wychodzi za mąż za Marka Majewskiego, który wraz ze szwagrem – Wiktorem, przejmuje przemytniczy interes teścia.

Z Markiem Carmen tworzy szczęśliwą rodzinę, ale nie jest typową żoną kryminalisty. Nie interesują jej pieniądze, błyskotki ani ekscytujące przeżycia. Koncentruje się na wychowywaniu dzieci i prowadzeniu domu. Dla Franka, Natalii i Borysa planuje bezpieczną przyszłość z dala od rodzinnych interesów. Przez lata żywi nadzieję, że mąż zerwie z przestępczym światem.

Zapowiada się nieźle, spore nadzieję wiąże z tą produkcją. Spoko obsada, reżyser też w miarę. Premiera już 11 kwietnia o 21.00. Ja tam się jaram :)

No ale nie oglądałem Gry o tron to może się nie znam :<

P.S. Jeżeli był gdzieś już taki temat to sorry, szukałem i nic nie znalazłem.

No wiadomo, że BB nie przebije, ale i tak tematyka 1000 razy ciekawsza niż polskie Galerie czy inne Klany. Takie TVN-owskie seriale typu Usta, Usta albo Przepis na Życie są już dość znośne (szczególnie ten pierwszy), ale to mimo wszystko nadal seriale o tym jak się wszyscy naokoło pier.dolą i potem są z tego dzieci. Więc już za samą inicjatywę wyjścia z czymś nowym (a przynajmniej w Polsce) mają dużego plusa.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Guest Wściekły Pies

a ja się pytam, pytam się ja:

gdzie jest SZYC?!

gdzie jest KAROLAK?!

gdzie jest KAROL co został papieżem?!

no i ŻMUDA-TRZEBIATOWSKA gdzie jest?

:(

• 4 weeks later...

jesteśmy na półmetku więc z czystym sumieniem mogę polecić ten serial. bardzo wysoki poziom jak na polskie standardy. prosta wymiana kilku ciosów między simlatem a afganem to jedna z lepiej wyreżyserowanych scen walki jakie widziałem w polskim kinie. obsada świetna, klimacik fajny - trochę podobny do the killing, dziecięcy aktorzy nie irytują.

Że flegmatyczna matka jest główną bohaterką to zaraz podobne? ;)

Dobry jest serial, zdecydowanie wart polecenia, a jak na polskie standardy to już w ogóle full wypas.

• 4 weeks later...

No, zakonczenie bardzo dobre. Juz po przed ostatnim odcinku szukalem finalu gdzies na necie bo nie moglem sie doczekac. Rzadko w pl serialu zakonczenie jest takie w sumie smutne. W wiekszosci wszyscy zyja, ciesza sie, trzymaja razem za rece, zblizaja sie do siebie. Tu bylo zdecydowanie inaczej. I fajnie.

• 1 month later...
  • 5 months later...

Serial pękł w dwa dni, gorąco polecam <standardowa opinia>.

Odkopuję bo pierwowzorem zarówno dla Red Widow, jak i Krew z Krwi była holenderska produkcja Penoza. Jarałem się, że Polacy to wymyślili, ale mimo tej informacji wciaż jestem pod wrażeniem, jak ładnie ta historia wpisała się w gdyńskie realia.

Edited by ShtaS
  • 2 years later...