gmeru 297 Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 (edited) W nowym numerze Extrema, Dżujo wspomina o targach IFA i przyszłości m.in 4K. Jak można się domyśleć przyszły rok to zapewne zapowiedź nowych konsol a co za tym idzie 4K.... fakt: drogie, mało filmów itd. Ale mniejsza o to. Nowe idzie i czy tego chcemy czy nie najbliższe lata to właśnie kolejna rewolucja czyli 4K. Pierwsza zajawka z mojej strony na rozbudzenie wyobraźni Więcej wkrótce. A sam TV będzie można od piątku wypróbować na spokojnie w Arkadii w Warszawie w Sony Store (w tej części EU tylko Polska została wytypowana więc niecodzienna okazja). A jak ktoś chce... można kupić haha. O cenie lepiej nie mówić Edited October 4, 2012 by -gmeru- 2 Quote
YETI 11020 Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 84 cale? Do tego tv trzeba specjalny pokój wybudować, albo jak ktoś ma garaż, to tam będzie dobre miejsce. Quote
gmeru 297 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 (edited) W sumie się ustala.. ale... to będzie... na pewno ponad stówkę O____________o więc umówmy się: zobaczmy co Nas czeka już teraz. Ale z zakupem może się wstrzymać hehe ; ) No właśnie... fajne pudło ; ) We 4 trzeba było stawiać... Edited October 4, 2012 by -gmeru- Quote
CoATI 1051 Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 chyba bałbym sie to powiesić na scianie... ma to jakies uchwyty? Quote
gmeru 297 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 (edited) Da się ale.... też bym się bał. Są dwie stopy: niska i taka żeby stał. W instrukcji jest napisane, że należy oglądać z odległości 158 cm. I trzeba przyznać: jak coś jest w 4K to z tej odległości jest mistrz. Wszystko ostre jak brzytwa. Głównie chodzi o filmy gdzie z takiej odległości można by się spodziewać pixelozy. A tutaj totalny szok. Żyleta. Jeszcze parę fajnych zdjęć: Edited October 4, 2012 by -gmeru- Quote
Figaro 8250 Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Chwilowo będzie w tej Arkadii czy to tak na dłużej? Quote
gmeru 297 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 (edited) Już cały czas. Będzie można też pograć w GT5 w simul view (czy dual gaming view bo są różne określenia - pisałem o tym swego czasu w numerze). Niby nic nowego ale... ten telewizor ma pasywne 3D (notabene pierwsze na świecie Full HD na każde oko dzięki 4K). Zachowano w końcu normalny format samochodów itd i nie ma nawet grama przenikania obrazu od drugiego gracza. Mistrz. Excel;) Edited October 4, 2012 by -gmeru- Quote
YETI 11020 Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Za jakieś 5, 6 lat może będzie w rozsądnej cenie. Quote
MichAelis 5619 Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Już cały czas. Będzie można też pograć w GT5 w simul view (czy dual gaming view bo są różne określenia - pisałem o tym swego czasu w numerze). Niby nic nowego ale... ten telewizor ma pasywne 3D (notabene pierwsze na świecie Full HD na każde oko dzięki 4K). Zachowano w końcu normalny format samochodów itd i nie ma nawet grama przenikania obrazu od drugiego gracza. Mistrz. Excel;) No excel pokazuje wszystko :-D Ale 82 cale? 52 to kolos nie do ogarniecia dla mnie a tu to juz niewiadomo co z tym zrobic. Quote
Hipolos 23 Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Trza się w kolejce ustawic co by nie wykupili. Quote
Mamgo 0 Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 (edited) Idealny na nadchodzącą zimę Przez chwile byłem dumny z mojego ostatniego zakupu jakim był samsung UE40ES3800, lecz patrząc na tego konsura można wpaść w kompleksy. Dobry telewizor 3D teraz kosztuje pewnie minimum 3k pln Edited October 9, 2012 by Mamgo Quote
Recommended Posts