Opublikowano 1 listopada 201212 l Pomyslalem ze skoro nowe okienka dla niektorych nie sa az tak intuicyjne i sprawiaja problemy, w tym temacie mozna byloby sie wymieniac poradami, trikami itp. Jak by modowi nie pasił temat, wolna wola, mozna usunac. Zaczne ja, na szybko dwie. Jak latwo dopasowac tresci z kafelek pogody, sportu, finansow i wiadomosci: Po wejsciu do danej aplikacji, naciskamy prawy myszki. ukaze sie kolejne menu, zalezne od aplikacji. Reszte samemu mozna latwo ogarnac. Jak zmienic haslo na PIN: Przy logowaniu system pyta nas o haslo. Czesto i gesto sa to dosc skomplikowane ciagi cyfr i znakow. Mozna je jednak zamienic na latwy, czterocyfrowy numer PIN. W glownym menu Start, otwieramy z prawego rogu rozwijane menu i klikamy Ustawienia. Pozniej kolejno - zmien ustawienia komputera - uzytkownicy. Z listy po prawej wybieramy dodaj numer PIN Jak zamknac karte aplikacji: Zblizamy kursor do gornej krawedzi az pokaze sie lapka, lewym myszki lapiemy strone i sciagamy ja na dol. W podobny sposob mozemy przypiac aplikacje do krawedzi. Co przydaje sie tez wiedziec to np fakt ze opcje ustawien zmieniaja sie zaleznie od miejsca gdzie obecnie jestesmy w systemie. Inne pojawia sie gdy uzywamy akurat poczty, a inne gdy jestesmy w menu Start. Wyszukiwanie apek, tresci, plikow jest tez wyjatkowo uproszczone i dostep do opcji mamy praktycznie zawsze. Edytowane 1 listopada 201212 l przez El Loco Chocko
Opublikowano 1 listopada 201212 l Haslo na pin? A moze calkowicie to wywalic? Tzn zeby system startowal bez hasla?
Opublikowano 1 listopada 201212 l Autor To mozliwe zdaje mi sie, ale gdy uzywamy konta lokalnego. Jednak wtedy nie mamy dostepu do konta Live.