P@cj3nt 1 Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 Witam, postanowiłem w końcu podłączyć się do Xbox Live, coby skopać parę tyłków w Gearsach i pobrać sobie Wiedźmina 2. Niestety panowie z M$ przejrzeli moje niecne zamiary i postanowili pokazać mi soczystego fucka ze słowami "taki (pipi), że zagrasz". Mianowicie przy próbie aktualizacji konsoli wywala mi następujący błąd: Nie można pobrać akrualizacji, przetestuj połączenie, bla, bla, bla, (pipi)e muje, a na końcu jakże zrozumiały kod błędu: 3CD6-0000-0080-0300-8007-2741. Spotkał się ktoś może z taką sytuacją i zna rozwiązanie? Quote Link to comment
mattaman 294 Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 Z pena próbowałeś? http://support.xbox.com/pl-PL/xbox-360/system-updates/system-updates-info#08f3eb46116d4f81a88f378ebc684599 Quote Link to comment
Guest _Be_ Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 moze bana dostałeś Quote Link to comment
P@cj3nt 1 Posted November 22, 2012 Author Share Posted November 22, 2012 (edited) moze bana dostałeś Może nie miałem za co dostać tego bana. Trzeba być totalnym debilem, żeby łączyć się z Lajwem mając przerobioną konsolę. Wystarczyło w moim przypadku wpisać taki sam adres IP, serwery DNS itp. informacje, jakie mam wpisane na PC. Oraz zastosować rozwiązanie podane przez mattamana. Edited November 22, 2012 by P@cj3nt Quote Link to comment
Juchy 24 Posted December 17, 2012 Share Posted December 17, 2012 ps. bany nie tylko sa przyznawane za przerobki konsol na tzw. kopie... Quote Link to comment
Guest DonSterydo Posted April 6, 2013 Share Posted April 6, 2013 (edited) Mam taki problem. X360 (falcon) łączy się z siecią za pomocą WiFi (moduł Microsoftu) i non stop mam jakieś problemy ze zrywaniem sieci albo ładuje się do Xbox Live przy starcie konsoli bardzo długo. Co to może być - felerny moduł WiFi, zrypana karta sieciowa w X360 czy może konsola "gryzie się" z routerem? Konsola cały czas wykrywa sieć - inne urządzenia nie mają problemu z łączeniem. Są okresy, że chodzi jak złoto, a czasem tak jak dzisiaj, że ni chu chu. Edited April 6, 2013 by DonSterydo Quote Link to comment
Juchy 24 Posted May 1, 2013 Share Posted May 1, 2013 jesli raz jest dobrze raz jest zle, to albo sa jakies problemy z siecia typu zaklocen i spadku jakosci polaczenia po wifi lub inne cuda albo problem po stronie XBL sprawdzic latwo, jak masz problem na WIFI to podlacz sie kablem i przetestuj wtedy kablowe, jak kablem bedzie idealne to problem z wifi a nie z XBL i bedziesz wiedzial gdzie dalej szukac przyczyny (pozniej jakosc sygnalu polaczenia router-konsola, czesc oprogramowania routerow daje taki poglad)... Quote Link to comment
Guest DonSterydo Posted July 4, 2013 Share Posted July 4, 2013 Albo kabel od tego routera MS nie jest ekranowany albo jest za sztywny i przez to gdzieś na stykach nie łączy (co jest bardzo prawdopodobne bo router podłączony i zamocowany z tyłu konsoli, tak jak niby być powinien, często wyłączał się i nawet lampka nie paliła się na czerwono pomimo podłączonego kabla USB) - kupiłem kabel przedłużający USB 3m i podłączyłem do tego bezprzewodowego routera MS, który położyłem luzem na samej górze regału. Połączenie jak marzenie, nawet się nie zająknie przy ściąganiu czy streamowaniu jakiś trailerów z XBL. Quote Link to comment
Recommended Posts