Jump to content

BAN czy karta sieciowa poszła się kochać?

Recommended Posts

Witam,

Otóż mam taki problem. Od miesiąca nie mogę połączyć się z XBOX Live ( kabel ethernet ). Konsola łączy się z siecią ale z internetem już nie. Przeszukałem tony internetu i za bardzo nic nie znalazłem. Net na kompie i na PS3 śmiga jak marzenie, więc to nie wina dostawcy. Co do tego bana, to też nie jestem za bardzo pewien. W sumie nie mam za co go dostać ( no dobra, przyznaje się - z rok temu kupiłem lewe punkty na allegro ). Info też żadnego o M$ nie dostałem, że jestem zbanowany. Kiedy wchodzę https://live.xbox.com/pl-PL/Home i loguje się też nic nie straszy.

Może karta sieciowa poszła się smażyć? Miał już ktoś coś takiego? Ile wymiana?

PS. Na bezprzewodowym to samo. Łączy się z siecią ale z netem nie.

• Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Jak jesteś w "przetestuj połączenie" to łączy się z routerem czy od razu błąd wyskakuje ?

Łączy z routerem/kablem ( sieć ) ale przy połączeniu z internetem już wyskakuje błąd.

Qvstra:

Też mi się wydaje, że bym dostał jakiś komunikat, że mnie M$ zbanował, a tu nic. Więc pewno będzie karta do wymiany.. kur..

Edited by fightclub87

Jak jesteś w "przetestuj połączenie" to łączy się z routerem czy od razu błąd wyskakuje ?

Łączy z routerem/kablem ( sieć ) ale przy połączeniu z internetem już wyskakuje błąd.

Qvstra:

Też mi się wydaje, że bym dostał jakiś komunikat, że mnie M$ zbanował, a tu nic. Więc pewno będzie karta do wymiany.. kur..

W ustawieniach sieciowych przestaw na ustawienia fabryczne, restet konsoli i jeszcze raz spróbuj się połączyć

Najlepiej zobacz czy masz ustawienia sieciowe są domyślne(automatyczne). Jeśli nie połączy to spróbuj manualnie wpisać mu ip czyli:

• Adres IP: 192.168.0.2 <------- W tym miejscu możesz wpisać od 2 do 200 (możliwe że 2 nie zadziała gdyż jak napisałeś podłączałeś ps3 i router mógł domyślnie przypisać)
  • Maska podsieci: 255.255.255.0
  • Brama: 192.168.0.1
  • Podstawowy serwer DNS: 194.204.152.34
  • Zapasowy serwer DNS: 217.98.63.164

• 2 weeks later...

niestety ale jak karta sieciowa jest uwalona to by i siec LAN nie dzialala, najczesciej nic nie dziala, nawet nie wykrywa podpietego kabla, nie mowiac juz o przyznaniu IP

wiec na moje oko to raczej nie karta, albo jakies bledne ustawiania w sieci lub jakies blokady portow, albo ban

po za tym piszesz ze bezprzewodowo to samo, wiec to oczywiste ze nie karta, karta na kabel jest niezalezna od wifi....