Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dyskusja o Legend of Zelda

Featured Replies

Opublikowano

ja czekam, aż nagrasz to na YT, na wzór historii pokemonsów nagranej przez Archona

• Odpowiedzi 158
  • Wyświetleń 30,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość GregZPL
    Gość GregZPL

Świat The Legend of Zelda ma spójny świat. Chronologicznie pierwszą częścią jest Skyward Sword (Wii). Przestawiono w niej powstanie świata w którym dzieją się opowieści. Dowiedzieliśmy się skąd wzią

• Dzisiaj 30 lecie obchodzi The Legend of Zelda.     Niesamowite, że po tylu latach dalej jest tak ważna. I do dzisiaj bawi nie tylko młodych, ale i starszych. Seria łącząca pokolenia. Niektórzy pa

• Gość GregZPL
    Gość GregZPL

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. Przejście gry zajęło mi 21h15m. Do 100% zabrakło mi 40 tych zwierzaków i 2,5 serduszka, czyli podejrzewam, że jakieś 4-5 godzin. Zacny czas gry jak na grę h

Opublikowano

Myślałem o tym, ale chyba się do tego nie nadaję. 

Opublikowano

Zapomniałem skomentować, czytałem. Bardzo dobry materiał, ale potrzebuje wersji filmowej. Nie ma czegoś takiego po polsku. Nie daj się prosić :)

Opublikowano

wiem, że nie ma czegos takiego po pl, dlatego wlasnie taki material napisalem dlubiac nad nim przez nawet nie chce mowic ile ;) zobaczymy, moze w wolnej chwili nagram krotkeigo sampla, z montażem nie będe miał problemu, najbardziej się o audio boję, kto mnei słyszał ten wie ze u mnie nie jest dobrze z dykcją i wymową ;) pomyślimy. 

póki co muszę się wziąć za drugi materiał, bo źródła leżą i wymagają solidnego przetrawienia by napisać coś sensownego.

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

To poproś kogoś żeby przeczytał i tyle :) Zrób taki materiał o Metroidzie. Najlepiej timeline :)

Opublikowano

Oj Rayos taki stary a taki nieświatowy. Klecisz tekst, skracasz go do 10/15 minutowego filmiku, prosisz laskę o to żeby swoim ładnym dziewczęcym głosem przeczytała to wszystko i zgarniasz kciuki w górę. Kobieta jest zawsze kluczem do dobrej oglądalności a nawet nie musi w nim występować, wystarczy aby użyczyła głosu :-] (choć są wyjątki gdzie potrzebny też jest wygląd).

P.S. Czy tegoroczne E3 i prezentacja Zeldy niczego Cie nie nauczyła? 

e3__the_legend_of_zelda__breath_of_the_w

Edytowane przez chrno-x

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

:rayos: zaczalem prace nad wersja wideo mojego tekstu, zobaczymy co (i kiedy) z tego wyjdzie... :wstydnis:

pierwszy raz w zyciu nagrywam jakos swoj glos, heh

Edytowane przez Rayos

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Próbowałem sobie jakoś poukładać tę Zeldę w timeline i chyba to adult link era, czyli Wind Waker i pochodne. Kilka rzeczy, które na to wskazują:

1. Obecność Rito. Nigdzie indziej nie wystepują, a to dlatego, że Rito to ewolucja Zory, która nastąpiła po wielkim potopie. Wielki potop mial miejsce przed wydarzeniami Wind Waker. W Twilight Princess, ani w timeline fallen hero nie występują Rito, bo nie było potrzeby ewolucyjnej.

2. Koroki. To z kolei Kokiri przemienione przez drzewo Deku żeby łatwiej było im żyć w Wielkim Morzu w które zamieniło się Hyrule. Po tym morzu pływamy w Wind Waker

3. Technologia. To pierwsza Zelda, w której technologia występuje na tak dużą skalę. Ale nie pierwsza w ogóle. Rewolucja technologiczna w Hyrule zaczęła się w Spirit Tracks, gdzie widzimy maszyny. A Spirit Tracks to Adult Link Era.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ale Zory też istnieją w botw ;) 

Dla mnei to child timeline, ew.... mieszanka dwóch timelineów, adult i child. na adult wskazuje to co Ty pisałeś, a na child wskazuje jeden fragment jednego ze wspomnień 

gdzie zelda jawnie wspomina m.in skyward sworda, okarynę, twilight princess (!)

Z drugiej strony, to nie może być adult timeline, bo we wspomnianym przez Ciebie Spirit Tracks nie istnieje Hyrule, tylko NEW Hyrule. Nowe ziemie, nowe królestwo wybudowane po powodzi. W timeline ST stare hyrule nadal jest pod wodą.

A w BOTW masz jawnie temple of Time, zamek Hyrule, ruiny lon lon ranch i wiele innych miejsc znanych z oot/majora/twilight