wronerro 257 Posted June 5, 2013 Share Posted June 5, 2013 Witam Nie korzystalem nigdy z chomika, teraz potrzeba wymusila na mnie sciagniecie z tego serwisu ok 7gb danych. Z tego co tam widze to transfer jest troche drogi, na allegro transfer 5gb jest za ok 2zl, tylko na niektorych aucjach jest napisane, ze odbywa sie to za pomoca stron zewnetrznych np tu: http://allegro.pl/transfer-chomikuj-5gb-gratis-automat-i3243308976.html "POBIERANIE ODBYWA SIĘ PRZEZ ZEWNĘTRZNY SERWIS" a tutaj: http://allegro.pl/chomikuj-5-gb-transfer-bezposrednio-na-chomiku-20k-i3303262721.html Jest napisane, ze to bezposrednio doladowuje moje konto o ten transfer ale znowu cena jest 2x wieksza. Moze mi ktos powiedziec o co chodzi z tymi serwisami zewnetrznymi, ze ta cena jest tak niska ? Jakie doladowanie oplaca sie kupic ? Quote Link to comment
raven_raven 12013 Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Proste, zewnętrzny serwis pewnie najpierw pobiera plik do siebie korzystając z własnego transferu a później Ty z tego serwisu ściągasz plik do siebie. Swoją drogą... 2 zł, ogromna różnica . Quote Link to comment
wronerro 257 Posted June 6, 2013 Author Share Posted June 6, 2013 A to glupie, no 2zl roznica ale przy kupnie tego transferu 100razy juz robi sie fajny pieniadz ;p Quote Link to comment
raven_raven 12013 Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 (edited) Napisałeś o 7 GB, dajesz aukcję do 5 GB, na moje to jest 4 zł kontra 8 zł, max jeden browarek . Ale IMO lepiej doładować do siebie, co Twoje to Twoje, a nie że potem będziesz się męczył z jakimiś stronami. A, tak mnie właśnie naszło. Ta aukcja za 4 zł raczej nie daje 5 GB na Twoim koncie, ale wysyłają Ci dane logowania do konta z 5 GB transferu. Też średnio wygodne. E: O, tam jest gwiazdeczka w tej aukcji. Na pewno nie dostaje się transferu na swoje konto, a konto już z transferem. Edited June 6, 2013 by raven_raven Quote Link to comment
Bjały 2951 Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 @up Dokładnie, oni już nie maja możliwości doładowania komuś konta i sprzedają konta z dostępnymi punktami wymiennymi na transfer. Jest to opcja tylko ciut tańsza niż doładowanie swojego konta na chomiku bezpośrednio. Kiedyś można było kupować punkty po taniości i to było opłacalne a teraz bo blokadzie przelewania punktów średnio się to opłaca. Sam kupiłem takie konto, miało ono być dostępne z automatu w 5min, konto dostałem po 2 godz. z tym, że puste, musiałem pisać maile itp, wykorzystałem trochę transferu a po 2-3 dniach konto wyparowało i nie mogłem się już zalogować. IMO lepiej doładować transfer na swoje konto bezpośrednio na serwisie. Quote Link to comment
wronerro 257 Posted June 6, 2013 Author Share Posted June 6, 2013 Czyli ta opcja wydaje sie byc lepsza; http://allegro.pl/chomikuj-5-gb-transfer-bezposrednio-na-chomiku-20k-i3303262721.html Taniej niz na chomiku a doladowanie dotyczy chyba mojego konta. Quote Link to comment
raven_raven 12013 Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 No przecież Ci napisałem, że ta opcja za 4 zł nie doładowuje Twojego konta... Quote Link to comment
wronerro 257 Posted June 6, 2013 Author Share Posted June 6, 2013 Faktycznie, myslalem, ze to sie odnosi do linku nr1. Sral ich pies.. Czyli nie ma juz innych metod doladowania hamstera, jak te doladowania bezposrednio ze strony ? Quote Link to comment
Bjały 2951 Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 przecież napisałem, że nie ma.. <_< Quote Link to comment
Recommended Posts