Skocz do zawartości

Pieprzenie HHC

Featured Replies

Opublikowano

Otwieram ten temat do wszelkiego offtopicu i innych dyskusji.

Lucek, działaj.

http://www.youtube.com/watch?v=fPO6PfZMPq8

Też uważacie, że to najlepszy dziennikarz świata?

• Odpowiedzi 90
  • Wyświetleń 3,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

to ja zacznę

ROZI TY (pipi)O

Opublikowano

<tekazjezykami.jpg>

Też mi przykro.

Opublikowano

Raczej wacków trapowych.

Opublikowano

Jakie tam u was top 2013?

1. Yeezus

2. Old

3. Run The Jewels

Opublikowano

Poki co moze nie top, kolejnosc przypadkowa

w tym roku najdluzej w moich glosnikach rzadzily plyty Run The Jewels, Pushy, Asapa, flatbush zombies i w zasadzie to taka moja topka narazie

Opublikowano

Chciałbym zapytać was o jedną rzecz odnośnie rapu jako gatunku muzycznego kojarzonego głównie z murzynami. Zdaję sobie sprawę, że to co napisze może się wydawać ludziom, którzy choć trochę orientują się w obecnej sytuacji światowego rapu oczywiste (lub idiotyczne), ale ja po protu nie znam tematu. Otóż nie jest obecnie tak, że rap znajduje się w tej samej sytuacji co blues kilkadziesiąt lat temu? To jest mam wrażenie, że rap sam w sobie oraz jego wizerunek u przeciętnego człowieka wychodzi z szuflady pod nazwą "rynsztokowa muzyka czarnuchów" i przechodzi do "artystyczna muzyka czarnych". Mam wrażenie, że za 30/40 lat będzie się mówiło o niektórych artystach tego gatunku w taki sposób, jak teraz mówi się o delta bluesmanach.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

To nic idiotycznego, bo sam tak mam. Dla mnie osobiście rap niesie ze sobą ogromną wartość artystyczną, liryczną, tylko po prostu trzeba umieć znaleźć naprawdę wartościowych ludzi tworzących tę muzykę. I bardziej przyrównałbym to do początków jazzu.

Opublikowano

nie macie racji. rap zawsze zostanie pod-gatunkiem dla prostaków.

Opublikowano

Nicki Minaj ma jakieś fajne kawałki, czy jej wyje.bista zwrotka w 'Monster' Westa to jedynie odosobniony przypadek?

Opublikowano

PUT YOUUUUUUUUUUUUUR DICK IN MY FAAAAAAAAAAAAAACE

Opublikowano

Nicki Minaj i fajne kawałki X-----------------------------D

Opublikowano

tu dobrze niki jedzie

liryczna bestia

Opublikowano

Sytuacja rapow porownana do poczatkow jazzu xD

Faktycznie, zmienia sie postrzeganie rapu, ale na pewno nie w Polsce. Czemu sie zreszta nie ma dziwic, bo na polskiej scenie nie ma wartościowych raperow.

No i (pipi)a, do 'artystycznej muzyki czarnych' temu gatunkowi muzyki poki co brakuje i to sporo. Nieliczni wykonawcy wychodzacy poza schemat potwierdzaja regule.

Opublikowano

No i (pipi)a, do 'artystycznej muzyki czarnych' temu gatunkowi muzyki poki co brakuje i to sporo. Nieliczni wykonawcy wychodzacy poza schemat potwierdzaja regule.

Właśnie o to mi chodzi, kiedyś być może żył obyty we współczesnej mu sztuce krytyk muzyczny, który jak patrzył na rozwój bluesa w latach 30, powiedział coś takiego jak ty.

No ale teraz potrzeba kogoś, kto się zna na obu gatunkach, żeby móc powiedzieć coś więcej.

Opublikowano

Właśnie o to mi chodzi, kiedyś być może żył obyty we współczesnej mu sztuce krytyk muzyczny, który jak patrzył na rozwój bluesa w latach 30, powiedział coś takiego jak ty.

No ale teraz potrzeba kogoś, kto się zna na obu gatunkach, żeby móc powiedzieć coś więcej.

A po ch'uj to rozkminiać ? Czujesz zażenowanie, że nie słuchasz wysublimowanego popierdywania Mingusa tylko nowego Kanye Westa? Bo jak tak to już chyba nie ma dla ciebie ratunku.

Opublikowano

mi mozesz ufac, ja sie znam na piosenkach dobrych

Opublikowano

A po ch'uj to rozkminiać ? Czujesz zażenowanie, że nie słuchasz wysublimowanego popierdywania Mingusa tylko nowego Kanye Westa? Bo jak tak to już chyba nie ma dla ciebie ratunku.

Nie.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

ok rozkmina tysiaclecia

Czy takie cos mozna zaliczyc do artystycznej muzyki czarnych? 

Opublikowano

nope. ale to juz jak najbardziej:

glos pokolenia.

Opublikowano

ok rozkmina tysiaclecia

Czy takie cos mozna zaliczyc do artystycznej muzyki czarnych? 

Jak napisałem wcześniej, trzeba umieć szukać dobrych raperów, a nie przygłupów.

Opublikowano

rzekl fan marnego ksero odb