Opublikowano 7 listopada 201311 l Otwieram ten temat do wszelkiego offtopicu i innych dyskusji. Lucek, działaj. http://www.youtube.com/watch?v=fPO6PfZMPq8 Też uważacie, że to najlepszy dziennikarz świata?
Opublikowano 11 listopada 201311 l https://www.youtube.com/watch?v=DoszA7psIIA Też uważacie, że za takie rzeczy powinniśmy obwiniać drejka?
Opublikowano 14 listopada 201311 l Poki co moze nie top, kolejnosc przypadkowa w tym roku najdluzej w moich glosnikach rzadzily plyty Run The Jewels, Pushy, Asapa, flatbush zombies i w zasadzie to taka moja topka narazie
Opublikowano 16 listopada 201311 l Chciałbym zapytać was o jedną rzecz odnośnie rapu jako gatunku muzycznego kojarzonego głównie z murzynami. Zdaję sobie sprawę, że to co napisze może się wydawać ludziom, którzy choć trochę orientują się w obecnej sytuacji światowego rapu oczywiste (lub idiotyczne), ale ja po protu nie znam tematu. Otóż nie jest obecnie tak, że rap znajduje się w tej samej sytuacji co blues kilkadziesiąt lat temu? To jest mam wrażenie, że rap sam w sobie oraz jego wizerunek u przeciętnego człowieka wychodzi z szuflady pod nazwą "rynsztokowa muzyka czarnuchów" i przechodzi do "artystyczna muzyka czarnych". Mam wrażenie, że za 30/40 lat będzie się mówiło o niektórych artystach tego gatunku w taki sposób, jak teraz mówi się o delta bluesmanach. Edytowane 17 listopada 201311 l przez mate5
Opublikowano 17 listopada 201311 l To nic idiotycznego, bo sam tak mam. Dla mnie osobiście rap niesie ze sobą ogromną wartość artystyczną, liryczną, tylko po prostu trzeba umieć znaleźć naprawdę wartościowych ludzi tworzących tę muzykę. I bardziej przyrównałbym to do początków jazzu.
Opublikowano 17 listopada 201311 l Nicki Minaj ma jakieś fajne kawałki, czy jej wyje.bista zwrotka w 'Monster' Westa to jedynie odosobniony przypadek?
Opublikowano 18 listopada 201311 l Sytuacja rapow porownana do poczatkow jazzu xD Faktycznie, zmienia sie postrzeganie rapu, ale na pewno nie w Polsce. Czemu sie zreszta nie ma dziwic, bo na polskiej scenie nie ma wartościowych raperow. No i (pipi)a, do 'artystycznej muzyki czarnych' temu gatunkowi muzyki poki co brakuje i to sporo. Nieliczni wykonawcy wychodzacy poza schemat potwierdzaja regule.
Opublikowano 18 listopada 201311 l No i (pipi)a, do 'artystycznej muzyki czarnych' temu gatunkowi muzyki poki co brakuje i to sporo. Nieliczni wykonawcy wychodzacy poza schemat potwierdzaja regule. Właśnie o to mi chodzi, kiedyś być może żył obyty we współczesnej mu sztuce krytyk muzyczny, który jak patrzył na rozwój bluesa w latach 30, powiedział coś takiego jak ty. No ale teraz potrzeba kogoś, kto się zna na obu gatunkach, żeby móc powiedzieć coś więcej.
Opublikowano 18 listopada 201311 l No i (pipi)a, do 'artystycznej muzyki czarnych' temu gatunkowi muzyki poki co brakuje i to sporo. Nieliczni wykonawcy wychodzacy poza schemat potwierdzaja regule. Właśnie o to mi chodzi, kiedyś być może żył obyty we współczesnej mu sztuce krytyk muzyczny, który jak patrzył na rozwój bluesa w latach 30, powiedział coś takiego jak ty. No ale teraz potrzeba kogoś, kto się zna na obu gatunkach, żeby móc powiedzieć coś więcej. A po ch'uj to rozkminiać ? Czujesz zażenowanie, że nie słuchasz wysublimowanego popierdywania Mingusa tylko nowego Kanye Westa? Bo jak tak to już chyba nie ma dla ciebie ratunku.
Opublikowano 18 listopada 201311 l A po ch'uj to rozkminiać ? Czujesz zażenowanie, że nie słuchasz wysublimowanego popierdywania Mingusa tylko nowego Kanye Westa? Bo jak tak to już chyba nie ma dla ciebie ratunku. Nie. Edytowane 18 listopada 201311 l przez mate5
Opublikowano 18 listopada 201311 l ok rozkmina tysiaclecia Czy takie cos mozna zaliczyc do artystycznej muzyki czarnych?
Opublikowano 18 listopada 201311 l ok rozkmina tysiaclecia Czy takie cos mozna zaliczyc do artystycznej muzyki czarnych? Jak napisałem wcześniej, trzeba umieć szukać dobrych raperów, a nie przygłupów.